Keresés ebben a blogban

2016. november 27., vasárnap

Sütőtök curry ( paleo )

Nincs is jobb, mint egy, az egész testet átmelegítő, finom meleg étel a téli napokon. Ilyen például ez a pompás meleg sütőtök curry.
A sütőtök a kedvenc zöldség alapanyagom ősszel és télen. Minden módon felhasználom. Szoktam készíteni belőle mindent: levest, köretet, főételt és süteményt is. De önmagában megsütve is nagyon szeretem.





Sütőtök curry ( paleo )

Hozzávalók 4 főre:

- 3 db sonkahagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab érett birsalma
- négy nagy marék felkockázott sütőtök ( sonkatökből )
- 1 nagy marék kicsit megpirított dióbél
- 450 ml húsleves alaplé
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál olívaolaj
- fűszerek: Himalája só, cayenne bors, garam masala fűszerkeverék, édeskömény, kurkuma,      koriander, őrölt vagy friss felaprított csili, 3 darab zöld kardamommag
- 1 marék felaprított aszalt sárgabarack
- 250ml kókusztej
- egy kanál felaprított petrezselyemzöld

A hagymákat és a birsalmát felkockázzuk. A zsiradékokon elkezdjük pirítani.2 perc után hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt és ízlés szerinti mennyiségben ízesítjük a fenti fűszerekkel. 5 percig hagyjuk együtt sülni őket. Ezután hozzáadjuk a sárgabarackot és felöntjük az alaplével. Fedő nélkül pároljuk így 5 percig,majd fedő alatt addig, amíg a sütőtök villával átszúrhatóvá puhul. Ezután a kókusztejjel felöntjük és a pirított diót is hozzáadjuk. Hagyjuk összeforrni, majd zárjuk el alatta a gázt. Melegen petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése