Keresés ebben a blogban

2016. november 27., vasárnap

Kókuszos szelet ( paleo )

A következő desszertet körülbelül egy hónapja alkottam meg már karácsonyi köntösbe tálalva.
Nagyon finom, könnyen elkészíthető tej-, glutén- és cukormentes sütemény. A kóstolók között többen mondták azt, hogy sokkal finomabb, mint a hagyományos kókuszkocka nevű sütemény. Szerintem is.



Kókuszos szelet ( paleo )

Hozzávalók kb. 16 szelethez:

- 2 darab M-es tojás
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 2 evőkanál kókuszcukor
- 1 evőkanál langyos méz
- 200 ml mandulatej
- 1 mk szódabikarbóna
- csipet Himalája só
- 15 dkg kókuszliszt
- 5 dkg zöldbanánliszt
- 1 púpozott ek. mandulaliszt
- 1 kiskanál konjak liszt

A krémhez:

- 165 ml sűrű kókuszkrém
- 1 ek. méz
- 1 kupica rum
- 250g 81%-os étcsokoládé

A tetejére: 

- kókuszreszelék

A tojást a kókuszzsírral és az édesítőkkel habosra verjük. A tészta többi alapanyagával együtt összekeverjük. Egy 20x30 as tepsit kikenünk kókuszzsírral és kevés kókuszliszttel enyhén megszórjuk. A tésztát belesimítjuk a tepsibe. 150 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig aranybarnára sütjük. Hideg, száraz helyen hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, a krémet egyenleten rákenjük.. Ehhez az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk és a többi hozzávalóval együtt simára keverjük. Hagyjuk majdnem teljesen megszáradni rajta a krémet. Ezután szórjuk meg alaposan kókuszreszelékkel. Hűvös száraz helyen hagyjuk pár órát pihenni. Tetszés szerint szeleteljük. Másnap még finomabb. Ajánlott hűtőben tárolni- Nagyon finom zamatos a tésztája. 

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése