Keresés ebben a blogban

2016. december 4., vasárnap

Csokoládés mézes puszedli ( paleo )

Mindig is nagyon szerettem a mézes puszedlit. Három éve kikísérleteztem egy paleo változatot : Paleo mézes puszedli . Idén viszont szerettem volna valami új ízt kipróbálni, így új receptet alkottam tegnap. Isteni finom csokis mézes puszedlik lettek. Nálam most ez a sláger! 😉
Igazi ünnepi, adventi és karácsonyi csemege. Nagyon puha és a legfinomabb sütés utáni nap, miután szobahőmérsékleten állt egy éjszakát. Hmm...



Csokoládés mézes puszedli ( paleo )

Hozzávalók 27 darabhoz:

- egy nagy marék dióbél
- 1 nagy marék mandulaszirom
- 1 marék törökmogyoró
- 10 dkg datolya
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 mk.őrölt fahéj
- fél mk.őrölt szegfűszeg
- fél mk.őrölt gyömbér
- negyed mk.szegfűbors
- fél kk.őrölt csillagánizs
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 egész tojás (M)
- 15 dkg gesztenyeliszt
- 20 dkg mandulaliszt
- 1 mk. konjakliszt
- 2 nagy kanál méz
- 1 narancs héja
- 1 citrom héja
- 50g étcsokoládé ( 85%-os ) felolvasztva

A forgatáshoz:

- porxukor

A törökmogyorót ledaráljuk a dióval és a mandulával együtt. A datolyát 20 percre langyos vízbe áztatjuk. Ezután 6 evőkanál vízzel összeturmixoljuk. A hozzávalókat kimérjük és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formálunk. Ha nagyon ragad a tészta, akkor enyhén vizes kézzel alakítsuk a golyókat. Sütőpapírral borított tepsibe, egymástól kissé távol helyezzük a golyókat. Sütés közben szétterülnek. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, amíg kicsit megkeményednek. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután alaposan beforgatjuk a por édesítőbe. 

Jó étvágyat!



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jók a receptjeid. Ez nekem a best.
    Felirtakoztam hozzád.
    ha van időd nézz be hozzám:

    neon-rider-world.blogspot.com

    szép napot

    VálaszTörlés