Keresés ebben a blogban

2017. december 17., vasárnap

Mézeskalács ( paleo )

Hetekkel ezelőtt alkottam meg a saját paleo mézeskalácsaimat. A hagyományoshoz hasonlóan ez is sokáig eláll jól zárható fémdobozban. Nemcsak az illata, de az íze is mesés.
A tészta egy kicsit morzsalékos, linzerszerű, de ez nem okozott gondot a nyújtásnál.


Mézeskalács ( paleo )

Hozzávalók:

-15 dkg darált mandula
- 15 dkg kókuszliszt
- 15 dkg mandulaliszt
- 10 dkg nyílgyökérliszt
- 1 kk. bambuszrost
- 10 dkg poreritrit vagy porrá őrölt nyírfacukor
- 1 kk. szódabikarbóna
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1-1 mk. őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbér
- fél mk. őrölt ánizs
- 5-6 kanál méz
- 3 púpozott ek. kókszzsír
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- fél citrom leve
- 4 db nagyobb méretű tojás felverve

A tetejére:

- 2 egész tojás 
- szeletelt mandula, tökmag, dió

A tészta minden hozzávalóját simára gyúrjuk és két sütőpapír között fél ujjnyi nagyságúra nyújtjuk. Tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a tetejüket felvert tojással kétszer átkenjük. Megszórjuk magvakkal. 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Miután kihűlt, tálaljuk. Jól zárható fémdobozban hetekig eláll.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése