Keresés ebben a blogban

2017. december 2., szombat

Parmezános-sós keksz ( paleo )




Parmezános-sós keksz ( paleo )

Hozzávalók kb. 27 darabhoz:

A tésztához:

- 3 evőkanál mandulaliszt
- 1 mk. foszfátmentes sütőpor
- 6 ek. szezámpehely
- 10 dkg őrölt kesudió
- 2 ek. nyílgyökérliszt
- 1 mk. Himalája só
- 3 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 1 tojásfehérje
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 2 kanál víz
- 1 púpozott evőkanál kacsazsír
- 6 dkg reszelt parmezán

A tetejére: 

- 1 tojássárgája
- csipet só
- 4-5 dkg reszelt parmezán

A vízzel jól elkeverjük az útifűmaghéjat és kicsit hagyjuk állni. A tészta többi hozzávalójához adjuk és alaposan összegyúrjuk. Sütőpapíron tenyérrel kb. ujjnyi vastagra lenyomogatjuk és pogácsaszúróval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük az enyhén sós tojássárgájával, majd megszórjuk a sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése