Keresés ebben a blogban

2018. november 11., vasárnap

Datolyás-kakaós csiga ( paleo )

Idén még nem jelentkeztem egyetlen recepttel sem. Ennek több magánjellegű oka van, viszont végre visszatértem és amikor tudok ,s időm engedi, hozom az új recepteket! Nem voltam tétlen az utóbbi hónapokban sem, így az újdonságokat szeretném bemutatni. Ilyen ez a krémes,édes,kakaós csiga is. A datolyától néha túl édesnek tűnhet. Ezt sok-sok hónapja alkottam meg. Igazi gondűző, édes, boldogsághormon ez a süti.

Datolyás-kakaós csiga ( paleo )


Hozzávalók :
a tésztához:
- 6 ek. nyílgyökérliszt
- 5 ek. kókuszliszt
- 5 ek. mandulaliszt
- 3 ek. bambuszrostliszt
- 3 ek. poreritrit
- 2 egész tojás felverve
- csipet Himalája só
- 1 mk. foszfátmentes sütőpor
- 3 púpozott ek. útifűmaghéj 3 dl langyos vízbe áztatva 

a töltelékhez:
- 3 marék datolya forró vízbe áztatva 30 percre
- 10 ek. a datolya áztatóvízéből
- 4 ek. holland kakaópor
- 1 mk. őrölt fahéj

a kenéshez: 
- 2 tojássárgája

A tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. A töltelékhez mindent együtt pépesítünk, krémesre keverünk.
Ezután két sütőpapír között kinyújtjuk a tésztát és rákenjük a kakaós krémet. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kb. 12-13 darab lesz belőle. A kis csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk és a széleit felvert tojássárgájával bekenjük.180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világos barnára sütjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése