Keresés ebben a blogban

2018. november 12., hétfő

Diómennyország süti( paleo )


Diómennyország süti ( paleo )

Hozzávalók:

A tésztához:

- 200g paradió -ledarálva
- 2 marék pekándió-ledarálva
- 4 darab közepes méretű sárgarépa
- 6 tojás
- csipet Himalája só
- 4ek.poreritrit
- 1 ek. vaníliapaszta
- késhegynyi őrölt fahéj
- 3 ek.bambuszrostliszt
- 3ek.kókuszliszt
- 1kk. foszfátmentes sütőpor
- 1 dl víz
- 1 kk citromlé
- 1 banán összeturmixolva

A tetejére: 

- 200ml kókusztejszín
- 250g 80%-os étcsokoládé
- kókuszreszelék
- pekándió

A tésztához a répát megtisztítjuk és finomra lereszeljük. Kimérjük a hozzávalókat. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A többi hozzávalót elkeverjük egymással, a tojások sárgáját is, majd a habot is hozzáadjuk. Egy 20x30cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát.180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. ( tűpróba!) 
Amikor kihűlt eltávolítjuk róla a sütőpapírt és megkenjük a mázzal. Ehhez az étcsokit felolvasztjuk és a kókusztejszínnel simára keverjük. A krémmel megkenjük a sütemény tetejét,majd megszórjuk ízlés szerint kókuszreszelékkel. Díszíthetjük még paradióval.

Ötlet: Sárgarépa helyett sütőtökkel is készíthetjük, valamint hagyományos diót használhatunk a brazil-és paradió helyett.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése