Keresés ebben a blogban

2018. november 12., hétfő

Könnyű meggyes pite

Könnyen és gyorsan elkészíthető kevert sütemény ez a pite. Visszaemlékezés a nyárra...


Könnyű meggyes pite 

Hozzávalók:

- 5 dkg mandulaliszt
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg nyílgyökérliszt
- 2 dkg bambuszrost
- 1 kanál maca por
- 1 kk. foszfátmentes sütőpor
- 8 db tojás
- csipet só
- 5 ek. poreritrit
- 1 kanál vaníliapaszta

Töltelék:

- fél kg magozott meggy

A tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját a vaníliával és az édesítővel habosra verjük. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük,majd a tojássárgás keveréket is hozzáadjuk. Óvatosan a tojáshabot is belekeverjük. Lazán,óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshab elkeverjük az egészet. Kibélelünk sütőpapírral egy 20x30cm-es tepsit és a tésztát egyenletesen belesimítjuk. A magozott meggyel megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben hagyjuk világosbarnára sülni. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény belseje is átsült-e és nem ragad a tészta! Miután kihűlt, porédesítővel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése