Keresés ebben a blogban

2018. december 4., kedd

Diós szelet

Pár hete készítettem ezt az ízre zserbóra erőteljesen hasonlító sütit. Nagy sikere volt, annyi bizonyos!



Diós szelet ( paleo )

Hozzávalók:

a tésztához:

- 6 púpozott evőkanál mandulaliszt
- 1 evőkanál nyílgyökérliszt
- 5 púpozott evőkanál bambuszrost
- 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 csipet vanília
- 1 csipet Himalája só
- 1 kiskanál citromlé ( citrom kifacsart leve )
- fél citrom reszelt héja
- 4 evőkanál poreritrit
- 4 evőkanál kókuszzsír
- 4 egész tojás

a töltelékhez:

- paleo sárgabaracklekvár ( legalább 300ml )
- 450 g dióbél
- 4 egész tojás
- csipet só
- 1 citrom héja
- 5 evőkanál poreritrit

a tetejére:

- 250g olvasztott étcsokoládé ( 85%-os kakaótartalmú,vagy paleo étcsoki )

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy 20x30cm-es, előzőleg kókuszzsírral kikent és mandulaliszttel enyhén megszórt tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy lehetőleg mindenhol egyforma vastag legyen. Vastagon megkenjük a lekvárral.
A diót ledaráljuk.
A töltelékhez a 4 tojást kettéválasztjuk, a fehérjékből a  sóval együtt kemény habot verünk. A tojások sárgáját az édesítővel és a citrom héjával habosra keverjük, majd a diót is hozzáadjuk. Ezután a tojáshabot is beleforgatjuk és simára keverjük. A diós krémet a lekváros rétegre kenjük. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. 
Sütés után hagyjuk kihűlni.
A tetejét olvasztott csokival öntjük le. Miután megszilárdult éles késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése