Keresés ebben a blogban

2018. december 16., vasárnap

Mandulás-banános krémkehely

Nagyon finom brownie-ra jellemző tészta Vass Mandula héjas mandulalisztből és mandulavajból, banános-kókuszos, mandulás krém. Krémes ünnepi finomság természetesen mindenmentesen!



Mandulás-banános krémkehely 
( Paleo)

Hozzávalók 6 kehelyhez:

A tésztához:

- 2 púpozott ek. bambuszrost
- 2 ek. holland kakaópor
- 1mk. foszfátmentes sütőpor
- 2 egész tojás
- 4 evőkanál poreritrit
- 2db banán
- 3 kiskanál Vass Mandula mandulavaj  
- 1 narancs leve
- 1 mk. őrölt fahéj, 1 mk. őrölt gyömbér, 1 mk. vaníliapor

A krémhez:

- 5db banán
- 2 kanál Vass Mandula mandulavaj  
- 6 kanál kókusztejszín
- 10 dkg paleo fehércsokoládé 
- 7 ek. kókuszolaj

A díszítéshez:

- paleo fehércsokoládé
- enyhén pirított mandulaszirom
- narancs

A tésztához a banánt pürésítsük és a többi hozzávalóval együtt keverjük össze. A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy muffin formákba osszuk szét ( nekem ez utóbbi volt  a célszerű ) és 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg már nem ragad  a tészta közepe. Ez sütőtől függően 30-40 perc.
Hagyjuk kihűlni. 
A krémhez a fehércsokoládét olvasszuk meg, a banánt pürésítsük és a többi hozzávalóval együtt keverjük simára. 
Vegyünk elő 6 kelyhet és mindegyik aljába tegyünk egy kevés krémet. Erre jön egy réteg összemorzsolt tészta, majd újra krém, tészta, s így tovább, amíg minden kehely elkészül és elfogynak a hozzávalók. Díszíthetjük naranccsal, csokoládéval ,vagy mandulával. De a díszítést akár el is hagyhatjuk. 

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése