Keresés ebben a blogban

2019. december 20., péntek

Diós-mákos hókifli ( paleo )



Diós-mákos hókifli ( paleo )

Hozzávalók kb. 46 darabhoz:

a tésztához:

- 10 dkg héjas mandulaliszt ( Vass Mandula )
- 10 dkg bambuszrostliszt
- 20 dkg darált, blansírozott mandula
- 1 kk. foszfátmentes sütőpor
- 1 mk. vanília
- 4 púpozott ek. porxukor
- 3 ek. útifűmaghéj ( 3 dl langyos vízzel elkeverve )
- csipet só
- 5 egész tojás

a mákos töltelékhez:

- 7 ek. darált mák
- fél citrom reszelt héja
- 1 mk. mézeskalács fűszer
- 2 ek. mandulatej
- 4 ek. porxukor
- 1 marék puha aszalt szilva felkockázva
- 3 ek. mentes sárgabarack lekvár
Minden hozzávalót elkeverünk.

a diós töltelékhez:

- 7 ek. darált dió
- fél citrom reszelt héja
- 1 mk. mézeskalács fűszer
- 2 ek. mandulatej
- 3 ek. porxukor
- 2 ek. mentes sárgabarack lekvár
- 1 kanál mazsola
- 1 kanál aszalt áfonya
Minden hozzávalót elkeverünk.

kenéshez: 2 tojássárgája
forgatáshoz: porxukor

A tészta minden hozzávalóját egy mély keverőtálba öntjük és sima tésztává gyúrjuk. Hagyjuk pihenni addig, amíg a töltelékeket elkészítjük.
A tésztát négy részre osztjuk. Két sütőpapír közt kinyújtjuk és 7 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A korongokat késsel fellazítjuk és magunk elé vesszük. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből 1-2 kiskanálnyit. A hozzánk közelebb eső szélét áthajtjuk a tölteléken és kiflivé formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Vékonyan átkenjük tojássárgájával.  180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A diósakat megszórhatjuk egy kevés darált dióval is. 
Amikor kihűlt porxukorba forgatjuk.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése