Keresés ebben a blogban

2020. november 22., vasárnap

Pizzás csiga ( paleo )

 


Pizzás csiga ( paleo )

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

- 4 ek. nyílgyökérliszt
- 4 ek. szezámpehely
- 4 ek. mandulaliszt
- 4 ek. bambuszrostliszt
- 1 ek. Himalája só
- 3 egész tojás
- 1 kk. foszfátmentes sütőpor
- 3 ek. útifűmaghéj és annyi víz, amennyit felszív
- 1 púpozott ek. kacsazsír
- 6 ek. reszelt parmezán sajt ( vagy vegán növényi sajt, permezán jellegű, pl.Violife )
- fűszerek: csipetnyi oregano, csipetnyi bazsalikom, csipetnyi provence-i fűszerkeverék

Töltelékhez: 
- 4 ek.natúr paradicsompüré
- oregano,bazsalikom
- 4 ek. reszelt parmezán

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk. Két sütőpapír között fél ujjnyi vastagra nyújtjuk. A paradicsompürét a fűszerekkel együtt simára keverjük és vékonyan a tésztára kenjük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal. A tészta alsó végénél fogva óvatosan feltekerjük, majd egyforma méretű kis csigákra szeleteljük. 
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. 
Langyosan és hidegen is egyaránt finom.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése