Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 24., kedd

Méteres

Ez a sógorom nagy kedvence!Pár éve sütöttem először,a fotók is akkor készültek.Isteni finom,rájárt a család rendesen:-)


Hozzávalók: 1 evőkanál lágy margarin,25 dkg liszt+ a formához, 4 tojás, csipet só, 25 dkg porcukor, 1,5 dl étolaj, 1 cs. sütőpor, 4 evőkanál kakaó.
A krémhez és a mázhoz: 1 cs. puncs ízű pudingpor, 2 dl tej, 25 dkg + 3dkg margarin, 20+20 dkg porcukor, 8csepp rumaroma vagy rum és 3 evőkanál kakaó.

Két azonos nagyságú őzgerincformát kikenünk margarinnal és meghintjük liszttel.A tojásfehérjéket 1 csipet sóval habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadunk 1,5 dl meleg vizet, az olajat,majd a sütőporral elkevert lisztet és tojáshabot.A masszát kettéosztjuk, a felét az egyik őzgerincformába simítjuk.A maradékban eldolgozzuk az átszitált kakaót ,a másik formába simítjuk és előmelegített sütőben mindkettőt megsütjük kb. 22perc alatt.A formában hagyjuk langyosra hűlni,majd rácsra borítva hűtjük.

A krémhez a pudingport elkeverjük a hideg tejjel,mérsékelt tűzön sűrűre főzzük, kihűtjük.25 dkg Ramát habosra keverünk 20 dkg porcukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a pudingot és a rumaromát.
A két tésztahasábot a bordázat szerint felszeleteljük,minden szeletet megkenünk krémmel, majd a sárga és kakaós szeleteket váltogatva tálcára helyezzük, jó szorosan összenyomkodjuk.
A mázhoz a maradék 20 dkg porcukrot a kakaóval és 3 evőkanál vízzel sűrű péppé főzzük,langyosra hűtjük, elkeverjük 3 dkg margarinnal, bevonjuk vele  a hasábokat.Tetejét a maradék krémmel díszítjük és egy éjszakára hűvös,száraz helyre tesszük.
Tálaláskor rézsútosan szeleteljük,akkor szépen :sárga tészta-krém-barna tészta-krém-sárga tészta lesznek egymás mellett!

Megéri a munkát,mennyei lesz!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése