Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 26., csütörtök

Csigapiramisok

Csigapiramisok

Sütés nélkül elkészíthető édesség,már sokat készítettem.Az első piramis formámat 2 éve vettem a budapesti BNV-n,ahol helyben bemutatták  a használatát.Elsőre megtetszett.Aztán tavaly szert tettem egy másikra is,sosem lehet tudni alapon...Nagyon könnyű használni.
Hozzávalók: piramis forma,Albert keksz,kókuszreszelék,1 Rama,porcukor,1cs. vaníliás pudingpor,tej,darált keksz,darált dió,szilvalekvár,kakaópor,rum.

A tészta hozzávalóit tetszés szerinti adagban gyúrjuk össze.Mindenki ízlés szerint.Így összegyúrjuk a darált kekszet,a darált diót,kakaóport,rumot,lekvárt és pici tejet,hogy jól formázható legyen.Diónyi darabokat lecsípünk a tésztából,a piramisformába kókuszreszeléket szórunk,egy gombócot belenyomunk,közepébe  a kúp alakú segédeszközzel mélyedést vájunk,ebbe kerül a krém. A krém: vaníliás pudingporból pudingot készítünk,kihűtjük és a porcukorral habosra kevert Ramához adjuk,krémmé keverjük.Ezt a krémet töltjük bele  a formákba a tésztába,majd az alját egy Albert kekszhez hozzáragasztjuk és kinyitjuk a  formát.Kész a piramisunk.Hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése