Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 16., csütörtök

Almás-mákos pite

Ezt a receptet a Nők Lapja Konyha idei szeptemberi számában találtam és már elsőre megtetszett.A hétvégén kaptam darált mákot és almát,így gondoltam megsütöm. Isteni az illata és az íze!Én inkább tortának nevezném,nem pitének a formája miatt is.A párom szerint maga a Tökéj!:-)
Biztosan megsütöm máskor is!

Íme:
 Hozzávalók: 40 dkg darát mák, 10 dkg liszt (én teljes kiőrlésűt használtam),15 gr sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor,1 dl víz, 1,2 dl olaj, 5 darab alma, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg baracklekvár.

Egy kb 20 cm átmérőjű gyümölcstortaformát kivajazunk,kilisztezünk. A darált mákot , a lisztet,a  sütőport és a vaníliás cukrot szárazon elkeverjük. Lereszelünk 2 meghámozott almát és elkeverjük a vízzel, az olajjal, a mazsolával, a citrom reszelt héjával és a 4 tojás sárgájával. A 4 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A megmaradt almát meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A tojásfehérje habot elkeverjük a mazsolás-almás keverékkel,majd hozzáadjuk  a mákos-lisztet és beleöntjük a formába.Tetejére rakjuk az almát és előmelegített sütőben 180fokon 15 percig sütjük ,majd még 25 percig 160fokon.Miután elkészült,kerek tálcára borítjuk,majd megfordítjuk az almás oldalával felfelé és vastagon megkenjük baracklekvárral.
Melegen is Isteni finom!(mi nem bírtuk kivárni,amíg kihűlik:-)

Jó étvágyat!



3 megjegyzés:

  1. Mindenkinek ajánlom a sütit,ilyen jót még nem ettem!
    Krisztának arany érem,és magamnak is,mert elsőre olyan lett mint a képen!!!
    Üdv Tomi

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!!!:-)Nagyon jól esett a dicséret!
    Isteni finom!
    Örülök,hogy benéztél hozzám és Gratulálok Neked!:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a biztatást, már a fényképről is megenném:))Istenien néz ki!:))

    VálaszTörlés