Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 11., szombat

Kecskesajtos-körtés puttony (saját találmány)

Ilyenkor már javában szüretelnek,tele a piac illatos szőlővel és körtével.Ez az időszak megihletett és kitaláltam ezt a fantasztikus ízkavalkádot.Lesz meglepetés a vendégeinknek!:-)Teljesen saját találmányom,nekünk nagyon bejött!Különleges ízek egybesütve.Sós és édes egyben.

Aki kipróbálja,írja meg hogyan ízlett!
itt még nyersen a muffinsütőben
 Kecskesajtos-körtés puttony

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta kiolvasztva, 1 csomag füstölt kecskesajt, 4 darab körte,mandulaforgács, őrölt gyömbér,őrölt fahéj, 2 szelet vékony trappista sajt,vaj és pici liszt a forma kikenéséhez.
És persze muffinsütő.

A leveles tésztát kinyújtom és nagy kockákra vágom.
A muffinsütő mélyedéseit bekenem vastagon vajjal és picit megszórom liszttel. Minden mélyedésbe belevágok 4-4 kis darab kecskesajtot és 4-5 kis darab körte kockát. Megszórom mandulaforgáccsal és mindegyikre egy-egy késhegynyi fahéjat és gyömbért teszek. Isteni az illata!
Ezután a 2 szelet trappista sajtot pici kockákra tépem,és mindegyik tetejére dobok egyet.
Előmelegített sütőben addig sütöm,amíg szép aranybarna lesz a széle.Ezután várok 10 percet,majd kiszedegetem a formából a puttonyokat. Tálcára teszem.Melegen, hidegen is nagyon finom!

Írjátok meg ,ha ízlett!

Jó étvágyat!

elkészült a remekmű

2 megjegyzés: