A férjem egyik kedvence.A legjobb házi túróból készíteni.Általában reggel szoktam összegyúrni,majd délben kifőzöm.
Hozzávalók: 50 dkg házi túró, 3 tojás, 2 dl búzadara, olaj,zsemlemorzsa, csipet só, porcukor,fahéj,tejföl.
A túrót áttörjük,majd összegyúrjuk a tojásokkal,csipet sóval és a búzadarával,majd állni hagyjuk 3-4 órát,hogy jól megdagadjon a búzadara.
Ha letelt az idő,vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és lobogó sós vízben kifőzzük,kb. 5 perc alatt.(vágjunk ketté egyet és nézzük meg,hogy átfőtt-e)
Közben megpirítjuk a zsemlemorzsát egy kis fahéjjal,majd porcukrot szórunk rá.
A kifőtt gombócokat a pirított zsemlemorzsában meghempergetjük,egy tálba halmozzuk,vastagon meglocsoljuk kicsit langyos tejföllel és vastagon megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Imádom, jaj de ennék most belőle
VálaszTörlés:-))
VálaszTörlésHmm...