Keresés ebben a blogban

2010. november 3., szerda

Finom torkoskodás a konyhámban

Ami kell hozzá,krumpli,hurka,savanyú káposzta,tejföl és egy kis fűszer-ki hogy gondolja.Én nem rajongok a disznóságokért,de  a hurkát szeretem.Eszembe jutott,hogy régen sokat ettük ezt a rakott finomságot.Egy jó nagy tepsivel készítettem belőle,Fenséges lett!
Nagyon egyszerű elkészíteni!

Káposztás rakottas


Ahogyan én készítettem: Először is kb. 15 db közepes krumplit megpucoltam,megmostam és egy pár csepp olívaolajjal megkent tepsibe karikára vágva rakosgattam.Erre 1 kg hurkát 1 ujjnyi vastagra szeletelve pakoltam,hogy jól befedje  a krumplit,majd 1 nagy doboz natúr joghurtot szétkentem rajta.Erre jött a kb. 30 dkg savanyú káposzta,majd 1 nagy pohár tejföl,amit szintén szétkentem a káposztán.Kicsit fűszereztem feketeborssal, majoránnával és rozmaringgal,majd 1  órán át sütöttem.

Jó étvágyat!






1 megjegyzés: