Keresés ebben a blogban

2010. november 13., szombat

Kelbimbós csirke csicseriborsós hajdinával

Kelbimbós csirke csicseriborsós hajdinával



Hozzávalók: 4 csirkecomb, olívaolaj, kakukkfű,szárított petrezselyem, só, 1 kg kelbimbó,kb. 30 dkg sütőtök, lenmag, fél csomag hajdina,szerecsendió, 1 kicsi natúr joghurt,1 csomag szeletelt füstölt trappista sajt,130 gramm csicseriborsó, 3 paradicsom és 1 fej vöröshagyma.
A csicseriborsót sós vízben puhára főzöm.A hajdinát  a csomagon lévő utasítás szerint zöldfűszerekkel puhára főzöm. A csirkecombokról a bőrt eltávolítom,majd sózom és kakukkfűvel fűszerezem.Olívaolajjal kikent tűzálló tepsibe teszem.A kelbimbókat megpucolom és megmosom,majd a felét félbevágva a húsra pakolom, a másik felét pedig egészben teszem rá.A sütőtököt megpucolom és kockákra vágva a kelbimbókra szórom.A natúr joghurtot ráöntöm a tetejére.Az egészet szerecsendióval meghintem,a sajtot apró darabokra szedve rápakolom a zöldségekre és megszórom lenmaggal,a tetejét pedig még pár csepp olívaolajjal megöntözöm. 1 óra alatt gázsütő 2-es fokozatán megsütöm.Közben kevés olajon lecsóra párolom a hagymát és a szeletekre vágott paradicsomot,sózom és kevés szárított petrezselyemmel megszórom.Ha készen van, a  puhára párolódott hajdinához keverem, majd hozzáadom a puhára főtt csicseriborsót is ,és az egészet a kelbimbós csirkéhez tálalom.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése