Keresés ebben a blogban

2010. december 5., vasárnap

Adventi reform sütőtökkenyér gazdagon

Desszert ajánlatom Advent 2.vasárnapjára!
Valahol találtam egy Sütőtökkenyér receptet,kicsit megreformáltam,hogy egy  reform legyen:-) és amikor megkóstoltam,csak ezt tudtam mondani: "Hát ,ez Isteni!"
Nem nagy dolog összedobni,még a kezdő szakácsoknak is sikerülni fog!:-)És az eredmény!Azt hiszem a képek magukért beszélnek!



Adventi reform sütőtökkenyér gazdagon

Hozzávalók: 26 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 alma, 12 dkg reszelt sütőtök, 12 dkg vaj, 15 dkg akácméz, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipet só, 2 egész tojás, 1 dl tej, 5 dkg jó minőségű(legalább 52% kakaótartalmú) étcsokoládé és 10 dkg dió durvára vágva.
A díszítéshez: 2 marék Orangeat,1 narancs kicsavart leve és porcukor.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet,a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Egy másik edényben habosra keverjük a vajat és a mézet,egyenként hozzáadjuk a tojásokat,a reszelt almákat és  a reszelt sütőtököt.(én elektromos habverővel segítettem rá). Az egészet a lisztes keverékhez öntjük,majd beledolgozzuk  a durvára vágott diót és az apró darabokra tördelt csokit is.Lehet,hogy egy kicsit több lett,mit 5 dkg:-)Annál finomabb lett!(én késsel pici darabokat vágtam bele).Végül belekeverjük a tejet is. Egy sütőpapírral bélelt hosszú téglalap formába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük!
Amikor kisült, egy tálcára borítjuk és  a sütőpapírt eltávolítjuk.Miután kihűlt,bevonjuk a mázzal.A mázhoz 1 narancs levét összekeverünk sűrű mázzá annyi porcukorral, hogy jó sűrű massza legyen és rákanalazzuk a sütőtökkenyérre.Nem baj ha lefolyik belőle,annál szebb és finomabb lesz!Végül megszórjuk az Orangeattal.Egy órát szárítjuk,majd lakmározunk belőle!
Mi pedig várjuk a vendégeket..:-)

Jó étvágyat!

A nagyobb méretért kattints a képekre!
















9 megjegyzés: