Keresés ebben a blogban

2010. december 27., hétfő

Tejfölös halpaprikás fahéjas bulgurral és Rendhagyó,polgárpukkasztó karácsonyi vacsi

Kezdjük a hallal.Régóta tervezem már,hogy csinálok egy halpaprikást,ma végre összejött.Csak 2 személyre,kettőnknek készült az adag.Isteni lett!Könnyű kaja!Petim reméli is,hogy még fogok párszor ilyet készíteni.Ami a Rendhagyó vacsit illeti,hát.....szóval,tegnap lecsót kívántunk meg és mivel ott árválkodott 2 üveg a kamrában gyorsan összedobtuk. Karácsony ide vagy oda,nekünk ez kellett.Ezért nevezhető polgárpukkasztónak:-)Egyébként is elfogyott minden,húsmentes napot tartottunk.


Tejfölös halpaprikás fahéjas bulgurral

Hozzávalók 2 főre: 1 vöröshagyma, kevés olívaolaj, só,bors, pirospaprika, 1 csomag halfilé (Lidl), 3-4 evőkanál tejföl, 200 ml bulgur, bazsalikom és fahéj ízlés szerint.

A bulgurt bazsalikommal és fahéjjal felteszem főni és a csomagon lévő utasítás szerint elkészítem.
A vöröshagymát megpucolom,megtisztítom és apró kockákra vágva olajon megdinsztelem. Sózom,borsozom,fűszerezem pirospaprikával és a kiolvasztott kockákra vágott halfilét hozzáadom,fél dl vizet adok hozzá és rázogatva 20 perc alatt megfőzöm.Ezután hozzáadom a tejfölt és besűrítem,rázogatom.Ne keverjük ,mert széteshet a hal!Gyorsan felforralom és kész. Az isteni illatú fahéjas bulgurt tányérra szedem és rákanalazom a halpaprikást és tálalom!

Jó étvágyat!

A tegnapi vacsink:  Lecsó


Én a lecsót így készítem: Olívaolajon karikára vágott hagymát,színes paprikát s paradicsomot sóval,borssal puhára párolom,majd 4 tojást felütök,összeverem és hozzáadom a zöldségekhez.Készre sütöm és tálalom.

Forralt bor:


Forralt bor 2 főre: 1 pohárban kimérem a bort (félédes vagy édes vöröset) 2 főre és egy edénybe öntöm. Ebbe megy 1 evőkanál cukor, 1 rúd fahéj, esetleg egy pici őrölt fahéj is, csipetnyi őrölt gyömbér, pár szem egész szegfűszeg, 1 narancs reszelt héja és belseje felkarikázva(akár héjával együtt). Felmelegítem,amikor kezdene forrni,elzárom. Pár perc múlva kínálom.

Egészségetekre!

3 megjegyzés:

  1. Á, a hagyomány csak egy iránymutatás, amitől szépen el lehet bármerre kacskaringózni :-)))

    Imádom a lecsót!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Viki!Hát ez jól esett!Mit tegyek ha lecsóra vágytunk?!:-)

    VálaszTörlés
  3. Isteni lehet nálunk is harcsapaprikás volt :)

    VálaszTörlés