Gasztronómai ízutazások- Hagyományos, Reform és Paleolit ételek, sütemények és desszertek Alapítva: 2010
Keresés ebben a blogban
2011. január 21., péntek
Kalapos desszert
Töltött zsömle
Egy nagy kedvenc.Mindig is főételként ettük,gyerekként is nagyon szerettem.Az "Ahány ház annyi szokás"szólás erre a receptre is igaz,gondolom.
Én így szoktam készíteni:
Hozzávalók 6 személyre: 6db másnapos vagy 3.napos zsömle, kevés tej,vaj, 50 dkg túró, 1 marék mazsola, porcukor, 2 evőkanál tejföl, 2 egész tojás,2 tojásfehérje és 1 citrom reszelt héja.
A kicsit száraz zsömlék kalapját /tetejét levágjuk és félretesszük.A zsömlék belsejét kézzel kiszedjük és egy tálba tesszük.Egy másik tálban tejet langyosítunk és kanállal kicsit megöntözzük az üres zsömlék belsejét.De nehogy eláztassuk!
A zsömlebelsőkhöz hozzáadjuk a túrót, a mazsolát, ízlés szerint porcukrot (kóstoljuk meg,hogy elég édes-e),a tejfölt,a 2 tojást és a citrom reszelt héját.Jól elkeverjük.Az üres zsömléket egy kivajazott tűzálló tálba pakoljuk.A túrós masszát töltjük az üres zsömlékbe.A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük és rákanalazzuk a zsömlék tetejére,majd feltesszük rá a "kalapokat".Mindegyik "kalapra" egy kis vajat teszünk.Sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható!
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése