Keresés ebben a blogban

2011. április 17., vasárnap

Csokoládékenyér meggyel töltve

Hmm....ez egy mennyei csokikenyérke,meggyel töltve,csokival leöntve és mandulahasábokkal díszítve.Kell ennél több? Összekombináltam egy régi receptet saját verziómmal és megalkottam ezt a csodát. Gyorsan elkészül és csak ki kell keverni,semmi extra.
Puha,csupa csoki és nagyon szép.Nagymamám virágai szolgáltak díszítésül.
A képekre kattintva kinagyíthatóak a fotók!A végén szeletelve,közelről is találtok fotót!



Csokoládékenyér meggyel töltve

Hozzávalók:
- a tésztához:
- 10 dkg étcsoki
- 12 dkg Rama
- 5 tojás
- 12 dkg cukor( lehet barna is)
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- A töltelékhez:
- 2 marék magozott meggy
-A mázhoz:
- 20 dkg étcsoki
- 1 evőkanál étolaj
- A díszítéshez:
- 2 marék szeletelt mandula

A tésztához elsőnek is kimérjük a hozzávalókat. A gőz felett felolvasztott 10 dkg étcsokihoz hozzákeverjük  a puha Ramát.Lehet elektromos habverővel csinálni!A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a csokis-vajas masszához.Én ezt is habverővel csináltam. A tojások fehérjéből kemény habot verünk . A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a a csokis masszához és jól elkeverjük.Ezután lazán hozzáadjuk apránként a kemény tojáshabot. Lazán ,óvatosan keverjük,vigyázzunk nehogy szétessen a hab!
Egy kivajazott,lisztezett gyümölcskenyérformába öntjük a masszát és tetejét kirakjuk a meggyel.A meggy sütés közben le fog süllyedni benne. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Gázsütő 2-es fokozata.
Tűpróbával ellenőrizzük,hogy jól átsült-e  a közepe.Ha igen,kivesszük és pár percig hideg kövön hagyjuk hűlni.10 perc múlva kiborítjuk és egy tálcára helyezzük.Megint hagyjuk hűlni úgy 20 percig.
A mázhoz vízgőz felett egy tálkában az olajjal felolvasztjuk a csokit és a még kicsit langyos csokikenyér tetejére öntjük.Az a jó ha mindkét oldalára lefolyik belőle.Hmmm...jó csokis lesz kívül,belül:-)
Végezetül megszórjuk mandulaszirmokkal és szárítjuk. Aki nem bírja kivárni,hogy a csoki megszáradjon rajta,nyugodtan vágjon egy szeletet és élvezze a csodát!:-)

Jó étvágyat!


















3 megjegyzés:

  1. Csatlakozom Anazrhoz :) Csoki és meggy, mennyei párosítás

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a játékra való meghívást,igyekezni fogok:-)Tuti a siker,a csoki megy párosnak:-)Nagyon fincsi lehet!

    VálaszTörlés