Pennsylvániai almatorta
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj/Rama
- 15 dkg cukor (lehet barnacukor is)
- 1 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 1,5 dl tej
- 10 dkg mazsola
- 50 dkg alma
- kevés fahéjas kristálycukor
- és egy hullámos szélű gyümölcstortaforma
A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet,majd végül a mazsolát. Jól elkeverjük.Elektromos habverőt is használhatunk hozzá.Vajazott,lisztezett formába öntjük és a tetejét szépen elegyengetjük.Az almák magházát eltávolítjuk,az almákat megmossuk és vékony egyforma vastagságú szeletekre vágjuk,majd szépen kirakjuk vele a torta tetejét.Egy kevés fahéjas kristálycukorral megszórjuk a végén.
Előmelegített közepesen meleg sütőben kb. fél órát sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük,hogy a közepe is átsült-e.
Ha elkészültünk,kivesszük és hideg kövön hűtjük. Fél óra hűtés után egy kerek tálcára kiborítjuk és így hagyjuk tovább hűlni.1-2 óra múlva szeleteljük.
Jó étvágyat!
A füstölt sajtos rolóim |
Istenien finom, guszta és szépek a képek.
VálaszTörlésKöszönöm,Kedves vagy!:-)
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik mind a kettő,eltudnám most képzelni uzsonnára:-)
VálaszTörlésGyönyörű az almatorta! Biztosan nagyon finom! A rolók is szépek! Én múlt héten vettem habtekercs formát, az első próbálkozásom: fokhagymás-tormás sajtkrémmel töltött roló volt. Imádom!
VálaszTörlésKöszönöm!Azt hiszem,hogy a sajtos rolót és az almát sem lehet megunni egész évben!Egyébként mind elfogyott!:-)
VálaszTörlésAz a fokhagymás-tormás fini lehet!Jól hangzik!
Huu, de klasszul néz ki!
VálaszTörlés