Én egy kicsit tettem bele ezt-azt,egy két apró finomságot. Nagyon ízletes lett,a legjobban Anyának tetszett,ő is imádja a magvakat,mint mi.A végeredmény hasonlít egy korábbi magvas kekszemhez,de nem egyforma,csak éppen hasonlít.
Coconut-chocolate cookie by Kriszta
Hozzávalók:
- 100g kókuszreszelék
- 155 g liszt
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 150 g barna cukor
- 4 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 nagy tojás
- 100 g étcsoki darabokra vágva
- 100g rumos vízbe áztatott mazsola
- 2 evőkanál bio zabpehely
- a forgatáshoz: szezámmag és tökmag
A kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben megpirítjuk 1-2 perc alatt,picit barnuljanak meg. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A vajat a cukorral krémesre keverjük,majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojást. Az egészet összekeverjük, minden hozzávalót,kivéve a forgatáshoz való magvakat. Kézzel összegyúrjuk és kerek lapokat formázunk belőlük. Szezámmagba és tökmagba forgatjuk mindkét oldalukat . Egyet-egyet meghagyhatunk csak úgy simán.Sütőpapíros tepsibe tesszük és egy pohárral lenyomjuk a tetejüket. Előmelegített sütőben addig sütjük,amíg egy kicsit megbarnul az alja.
Nekem 22 darab jött ki belőle.
Jó étvágyat!
Húúúúú hát ez nagyon guszta.....
VálaszTörlés