Keresés ebben a blogban

2011. május 8., vasárnap

Friss tavaszi reteksaláta

A mai nap gasztro része: egy nagy táska tavaszi retek szállítmány apuméktól,egy jó nagy tálnyi!Frissiben,egyenesen a fólia alól.Jujj,de nagyon finom!!!:-)
Nagyon szeretjük önmagában is,én puffasztott rizzsel,sajttal,Peti  pedig vajas vagy kacsazsíros kenyéren.Most viszont először is salátát alkottam belőle,ami igencsak finomra sikeredett,így bátran ajánlom kipróbálásra!Különlegesen finom.Saját találmányom.
Ez az adag 2 főre készült.Előételként vagy könnyű vacsoraként ajánlanám!
Ismeritek a közmondást?!:Répa,retek,Mogyoró.......Hát ez most találó!:-)


Friss tavaszi reteksaláta

Hozzávalók:
- 6 darab tavaszi retek
- 1 alma
- 1 vastag sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- só
- olívaolaj
- feta sajt
- 1 nagy marék hántolt földimogyoró

A sárgarépát megpucolom és lereszelem egy tálba. Erre reszelek 3 retket és a maradék 3 retket vékonyra felcsíkozom.Erre jön az alma,amit szintén megpucolok és lereszelem. Egy kisebb tálba pár csepp olívaolajat öntök,a fokhagymát megpucolom és az olajra átnyomom,erre jön egy citrom reszelt héja és fél citrom leve.Sózom és jól elkeverem.Ezt az öntetet rázúdítom a reszelt zöldségekre és jól elkeverem.Közben a mogyorót egy tányérba rakom és mikróban kb. 3 perc alatt gyorsan megpirítom.Ezután egy konyharuhával letakarom és klopfolóval párszor megütögetem ,hogy darabos legyen. A salátát egy tányér közepére halmozom,majd apróra vágott fetával feldobom,lehet bőven rápakolni.Végezetül megszórom a pirított meleg mogyoróval.Olyan megnyugtató hallani,ahogyan a frissen pirított mogyoró sercegő hangot hallat!:-)Egy retket éles késsel cikcakkosra bevágok a felénél és így kapok 2 "rózsát",ezzel díszítem a tányért. Máris tálalom!

Isteni finom!

Jó étvágyat!

Nagyon Köszönjük!

1 megjegyzés: