Keresés ebben a blogban

2011. május 28., szombat

Hűsítő epres finomságok

Nagyon,de nagyon szeretem az epret.Szerencsére már egyre lejjebb megy az ára. Gyorsan elkészíthető hűsítő epres finomságokat készítettem délutánra.Sokat fotóztam erről a csodás gyümölcsről.Az embernek máris jobb kedve lesz,ha ránéz:) Nagyításhoz kattintsatok a képekre!
Íme:


Joghurtos eper turmix:

Kb. fél kg epret és egy pohár natúr joghurtot összeturmixolunk és poharakba öntjük. Egy-két kanál mézet csöpögtetünk bele,jól összekeverjük. Eperrel díszítve behűtjük .Hidegen tálaljuk.

Isteni eperkehely:

Ebből 2 félét készítettem.
- 1. reformos változat:  2 nagy marék epret megpucolunk és megmosunk,majd villával összetörünk. Egy kehely forma aljába tesszük a felét. Erre 2 kanál natúr joghurtot teszünk,majd erre 2 kanál szárított búzacsírát. Erre újabb tört eper jön,majd megint joghurt. A tetejét fahéjjal megszórjuk és eperrel díszítjük. Mehet a hűtőbe tálalásig.

- 2. Édesebb változat: 2 nagy marék epret megpucolunk és megmosunk. Villával összetörjük. Egy kehely aljába tesszük az eper felét,majd erre halmozunk 2 kanál natúr joghurtot. Erre jön 2 kanál darált keksz vagy összetört puszedli, majd az újabb adag összetört eper.1 darab babapiskótát apróra tördelünk és rászórjuk.Ezután újabb joghurt réteg,majd megöntözzük 2 evőkanál mézzel.Fahéjjal megszórjuk és  1-2 babapiskótát félbe törve belenyomunk. Eperrel díszítjük a tetejét,melyeket kevés szőlőcukorral megszórunk.Az egészet csokiforgács darabkákkal szórjuk meg. Irány a hűtő! Hidegen tálaljuk!


Jó étvágyat!



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése