Íme:
Joghurtos eper turmix:
Kb. fél kg epret és egy pohár natúr joghurtot összeturmixolunk és poharakba öntjük. Egy-két kanál mézet csöpögtetünk bele,jól összekeverjük. Eperrel díszítve behűtjük .Hidegen tálaljuk.
Isteni eperkehely:
Ebből 2 félét készítettem.
- 1. reformos változat: 2 nagy marék epret megpucolunk és megmosunk,majd villával összetörünk. Egy kehely forma aljába tesszük a felét. Erre 2 kanál natúr joghurtot teszünk,majd erre 2 kanál szárított búzacsírát. Erre újabb tört eper jön,majd megint joghurt. A tetejét fahéjjal megszórjuk és eperrel díszítjük. Mehet a hűtőbe tálalásig.
- 2. Édesebb változat: 2 nagy marék epret megpucolunk és megmosunk. Villával összetörjük. Egy kehely aljába tesszük az eper felét,majd erre halmozunk 2 kanál natúr joghurtot. Erre jön 2 kanál darált keksz vagy összetört puszedli, majd az újabb adag összetört eper.1 darab babapiskótát apróra tördelünk és rászórjuk.Ezután újabb joghurt réteg,majd megöntözzük 2 evőkanál mézzel.Fahéjjal megszórjuk és 1-2 babapiskótát félbe törve belenyomunk. Eperrel díszítjük a tetejét,melyeket kevés szőlőcukorral megszórunk.Az egészet csokiforgács darabkákkal szórjuk meg. Irány a hűtő! Hidegen tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése