Ép és egészséges,nagyon szép színe van,isteni illata,semmi hibája,szóval egyszerűen tökéletes.
Tegnap kitaláltam egy quichet és remek lett.Íme ez lett belőle:
Spárgás sajtos quiche túlélő sütőtökkel
Hozzávalók:
- 55 dkg zöld és fehér spárga vegyesen
- 15 dkg vékony sütőtök karika
- 10 dkg sütőtök kocka
- 1 cs. leveles tészta
- vaj
- 200ml főtőtejszín
- 3 tojás
- 1 kis pohár natúr joghurt
- só
- bors
- oregano
- szerecsendió
- 10 kocka feta sajt
- 10 dkg edami vagy gouda sajt( esetleg füstöltsajt)
- 1 ek. olívaolaj
- sütőpapír
Egy quiche/lepény formát vékonyan kivajazunk és sütőpapírral kibéleljük, úgy,hogy a szélére is jusson. ( így ráragad a formára a papír és könnyebben tudjuk beletenni a tésztát.)
A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk és a formába simítjuk. A szélei túllóghatnak egy kicsit. (jó ropogósra fog sülni)
A tészta alját villával megszurkáljuk és a megpucolt szeletelt tökkel kirakjuk. Erre igazgatjuk a megpucolt, megtisztított és felcsíkozott sózott spárgát. Erre jön a tojásos-tejszínes öntet. Ehhez a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és oreganóval fűszerezzük. Összehabarjuk a tejszínnel és a joghurttal. Az egészet ráöntjük a spárgára. Rádobáljuk a felkockázott sütőtökdarabokat és a fetát. Az egészre ráreszeljük a 10 dkg sajtot.
( még jobb ha füstöltet használunk)
Megöntözzük olívaolajjal és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig addig sütjük,amíg ropogósra puhul a spárga benne. (át lehessen szúrni villával, de még ropogós legyen)
Miután kisült, hideg kövön pihentetjük 10 percig.
Később átemeljük vagy átborítjuk egy tálra vagy deszkára ,majd tálaljuk. Sonkával is lehet gazdagítani!
Remélem ízleni fog! Melegen, langyosan egyaránt nagyon finom!
Jó étvágyat!
a mindent túlélt sütőtök |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése