Keresés ebben a blogban

2011. június 29., szerda

Boldog Névnapot süti: Rusztikus gesztenyés-cseresznyés leveles párna

Ma ünnepli a párom a névnapját,így itt is Nagyon Boldog Névnapot Kívánok Kincsem! és az összes Péter Olvasómnak is!!!
Petimnek készült ma ez a csemege.Hú,de jó lett! Olyan finom,hogy ezt mindenkinek ki kell próbálnia!Magam találtam ki még tegnap este,s még mindig a gesztenyés témánál maradtam,viszont bevetettem egy újdonságot,egy tésztarácsozó hengert.




Rusztikus gesztenyés-cseresznyés leveles párna

Hozzávalók:
- 3csomag Maroni Fehérarany gesztenyepüré 
- 1 kupica rum
- 5 evőkanál szőlőcukorpor
- 2 marék fekete cseresznye + a tetejére össz. kb. 70 db.
- 2 csomag leveles tészta
- 1 tojás

Először a tölteléket készítjük el: Ehhez a felengedett gesztenyepürét kézzel szétmorzsoljuk, beledobáljuk a 2 marék magozott cseresznyét ,a rumot és a szőlőcukrot. Kézzel jól eldolgozzuk az egészet. Az egyik leveles tésztát kinyújtjuk és  9-10 darab nagyobb négyzetet vágunk belőle. A négyzeteket sütőpapíros tepsikbe ( én szilikonsütőlapot használok) sorakoztatjuk. A négyzetek széleit körben felvert tojással vékony csíkban bekenjük. A gesztenyés töltelékből jó púpos adagokat teszünk mindegyik négyzet közepére. Ezután mindegyik halomra magozott feketecseresznye szemeket teszünk, 8-9-et mindre.A másik tésztát ezután nyújtjuk ki és abból is 9-10 nagyobb négyzetet vágunk. Mindegyik négyzeten áthúzzuk a rácsozó hengert és egy kicsit széthúzzuk a tésztát,hogy láthatók legyenek  a rácsok.Óvatosan felemeljük a rácsos darabot és befedjük vele  a töltelékes négyzeteket.A széleket lenyomogatjuk,vagyis hozzányomjuk  a tojásos alsó tésztához. A maradék tojással átkenjük a tészta tetejét és oldalát,majd előmelegített sütőben addig sütjük,amíg szép aranybarna lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.Langyosan is ,hidegen is igazán Mennyei!És hogy egész nap milyen finom illat van a konyhában!:)No és milyen szép látványt nyújt!

Jó étvágyat!

Képek:
Nagyításhoz katt a képekre!

az isteni gesztenyés töltelék

a tésztarácsozó henger és a végeredmény

frissen sült






5 megjegyzés:

  1. Boldog névnapot Petinek!
    Nagyon guszta lett a süti, biztos kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett, az íze elkébzelem mennyire finom a gesztenye meg a meggy !Párodnak boldog névnapot kívánok. Nagyon érdekes az a rácsozó készülék, praktikus.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm,és Petim nevében is!A rácsozó hengert 1190-ért vettem!Szuper!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gusztusos lett! Még így fél 9 tájékán is bevállalnék 1 (2) darabot :) ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  5. Köszi!Szerintem sokan szoktak még ilyentájt is bűnözni!:)

    VálaszTörlés