Házi eperfagyi
Hozzávalók:
- 45 dkg eper
- 2 dl sűrű natúr joghurt
- 15 dkg cukor(aki édesebben szereti,tehet bele többet)
- 1 evőkanál citromlé
Az epret megtisztítjuk,feldaraboljuk és összekeverjük a cukorral.Állni hagyjuk kb. 30 percig. 5percenként megkeverjük. A cukornak teljesen fel kell oldódnia. Botmixerrel felaprítjuk az egészet-de hagyhatunk benne darabosat is.Az összeturmixolt epret összekeverjük a többi hozzávalóval és mehet a fagyasztóba.Itt fél óránként,összesen 4-5-ször átkeverjük.(nekem nincs fagylaltgépem,de azzal is készíthető)Ezután 24 órára a fagyóban pihentetjük,másnap fogyasztjuk. Tálalás előtt fél órával vegyük ki,hogy könnyen ki lehessen kanalazni!
Egy kis reszelt csokit tehetünk rá díszítésnek!
Jó étvágyat!
Nagyon guszta! Jó, hogy nem fagyigépbe készült. Biztos, hogy kipróbálom.
VálaszTörlésNézz be hozzám, játékra hívlak!
VálaszTörlésKedves Kriszta, ez nagyon egyszerű és finom... még nekem is sikerült! Köszi a tippet!
VálaszTörlésÜdv mindenkinek: Máté.
Köszönöm!
VálaszTörlésÉs Zsófinak pedig a meghívást!:)