Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 22., hétfő

Kapros-túrós mennyei pite

Reformosítottam az egyik kedvencemet  a Kapros- túrós pitét.Találtam egy -két ötletet mindenféle újságban,s alkottam egy újat. Jajj,de finom lett!Voltunk rá több mint 20-an ma ha belegondolok.
Tegnap reggel láttam hozzá.A tésztája többféle lisztből készül és fél órán kell keleszteni.A töltelék finom szabolcsi házi túróból áll,amit még a kis kiruccanásunkkor kaptuk.Méz,xilit és nádcukor van benne,mint édesítők.
Volt egy recept,ami édesítők nélkül írta le a kapros-túrós süti reformos változatát,sőt snidlinget is tettek bele.Én nem ragaszkodtam ehhez.De azért furfangos volt a recept megalkotója,mert ajánlotta,hogy ha kihűltek a sütiszeletek,akkor mézes tejbe áztassuk be .
Én inkább megalkottam a sajátomat és nem áztattam el, nagy sikere volt.A mai nap fénypontja ez volt,no és hogy a maradék jókedvem is rám találjon újra,most láttam,hogy 400 felett van  a mai látogatóim száma,sőt du.1 órakor egyszerre 70en néztek.A mai napnak pedig még közel sincs vége...

Végezetül ,de nem utolsó sorban pedig Köszönöm a Kifőztük stábjának,szerkesztőinek a kedves szavakat,hozzászólásokat!:)


Kapros-túrós mennyei pite

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
20 dkg barna rizsliszt
1,5 csomag szárított élesztő (7g/csomag)
csipet só
4 egész tojás
kb. 2 pohár hideg víz

A töltelékhez:
1 kg házi tehéntúró
4 dl sűrű natúr joghurt
2 egész tojás
2 csokor friss kapor apróra vágva
4 evőkanál akácméz
5 evőkanál nádcukor
10 evőkanál xilit

A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük annyi vízzel,hogy híg galuskatésztát kapjunk. Fél órára letakarva meleg helyen kelesztjük.(én egy kelesztőtálban langyos sütőbe zártam)
A túrós töltelék hozzávalóit jól elkeverjük és félretesszük. Egy nagy mély magas falú tepsit kiolajozunk és  a megkelt tésztát belesimítjuk úgy,hogy mindenhol egyforma vastag legyen. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük-gázsütő 1,5 fokozatán.15 perc után óvatosan kivesszük a félig már megsült tésztát és rákenjük a túrós tölteléket. Visszatesszük egy 25-30 percre a sütőbe,hogy  a túró egy kicsit megbarnuljon rajta.Nem baj ha a 30perc sütés után még egy kicsit lötyög a túró a közepén,mert miután kivesszük és hideg kövön esetleg huzatos helyen hűtjük,szépen megszilárdul a töltelék.Kb. 2 órán át hideg kövön hűtjük és amikor már  a tepsi és a süti is hideg,betesszük 2 órára a hűtőbe.Ezután könnyű szépen szeletelni!
Nagyon finom,pont elég édes,éppen hogy alig és hát reform, kevesebb kalóriával:)

Jó étvágyat!

ilyen a szépen megkelt tészta

ráterítjük a tölteléket

















5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, igen finom lehet ez a sütemény!

    VálaszTörlés
  2. Ez igazán reform süti, ki fogom próbálni, köszönöm szépen. Gratulálok a nagyszámú nézettségedhez.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Én is szeretem a kapros-túrós párosítást. Gratulálok a sok olvasóhoz is, és a sok látogatóhoz!

    VálaszTörlés