Borzasztó meleg van,nem is emlékszem ilyen hosszú és forró nyárra,főleg nem augusztusban.Ez a nyár egyébként is a hőségriadókról szól,nem győzzük számolni.Nehéz ilyen forróságban sütkérezni,főzni. A lasagne sütése kínszenvedés volt a forróságban, ilyenkor minden hamarabb elkészül,mint ahogy a recept írja.30fokban alszunk,vagyis próbálunk aludni napok óta:( De nézzük a jó oldalát!Még nem kell fűteni!:)))
Ma még kenyeret is sütöttem,hosszú hónapok óta újra.A legegyszerűbb és szerintem legegészségesebb formáját választottam a kenyérsütésnek a Kifőztük különszámából,legyen meglepi holnapig!Annyit elárulok,hogy élesztőmentes és csak össze kell kavarni, zsupsz bele a formába és mehet a sütőbe!Nem kell gyakorlat hozzá!Persze ez is hamarabb kisült,mint a receptben írt 40-50 perc,annyira meleg van.
Amíg a 10percre lévő új zöldségeshez elszaladtam délután frissen szedett szőlőért,a napszemüvegem úgy átforrósodott,hogy megégette a szemem.Én még ilyet nem éltem,talán csak hasonlót Zakynthoson 2007-ben a nászutunkon,amikor is egész nap hajókiránduláson vettünk részt kora reggeltől este 11ig,és sosem felejtjük el,hogy amikor leszálltunk a hajóról,este 11kor 39fokot mutattak a hőmérők!Akkor pedig akárhogy is számoltuk min. 50fok volt napközben!A napon pedig még több!Embertelen!Csak úgy világítottak a szemeink a reptéren hazafelé úgy lebarnultunk akkor :)
Csirkés lasagne
Hozzávalók:
kb. fél csomag lasagne lap
1 kg darált csirkemell
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2 csokor petrezselyem
bazsalikom(ha van friss,na nincs szárított)
só
szerecsendió
4 dl főzőtejszín
2 csomag szeletelt pizza mozzarella
A tetejére:
12 vastag szelet paradicsom
12 kiskanál bazsalikom pesto
A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csirkehúst és lepirítjuk. Erre jön az összezúzott fokhagyma,az apróra vágott petrezselyem,a só,bazsalikom és szerecsendió.Ráöntjük a tejszínt és 2 dl vizet. Így 3percig főzzük.
Egy tűzálló tepsi aljára teszünk egy sor tésztalapot,majd egy adag húst terítünk szét rajta,erre újabb sor tészta és újabb sor húsréteg jön.Addig folytatjuk,amíg a hús elfogy és legvégül tésztalapokkal fedjük be. A tetejét megpakoljuk a mozzarella szeletekkel és feldíszítjük a vastag szelet paradicsomokkal,melyek közepébe egy-egy kiskanál bazsalikom pestot teszünk.
Sütőben kb. 30-40percig sütjük,amíg megpuhul a tészta.
Jó étvágyat!
Gratulálok a lasagne-hoz, s a látogatói rekordhoz is.
VálaszTörlésKöszönöm!:)
VálaszTörlésAki ilyen melegben ennyi finomságot süt, meg is érdemli a magas látogatottságot :))
VálaszTörlésa lasagne jöhetne hozzám holnap ebédre :)
Nagyon guszta lett a lasagne. A látogatói rekordhoz pedig gratulálok.
VálaszTörlés