Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 24., szerda

Csirkés lasagne és a kánikula esete

Ötlet: a júniusi Nők Lapja Konyhából,ahol 80 dkg csirkehúst írt a recept,én viszont 1kg-ból készítettem és 1 helyett 2 csokor petrezselyemmel.

Borzasztó meleg van,nem is emlékszem ilyen hosszú és forró nyárra,főleg nem augusztusban.Ez a nyár egyébként is a hőségriadókról szól,nem győzzük számolni.Nehéz ilyen forróságban sütkérezni,főzni. A lasagne sütése kínszenvedés volt a  forróságban, ilyenkor minden hamarabb elkészül,mint ahogy  a recept írja.30fokban alszunk,vagyis próbálunk aludni napok óta:( De nézzük a jó oldalát!Még nem kell fűteni!:)))

Ma még kenyeret is sütöttem,hosszú hónapok óta újra.A legegyszerűbb és szerintem legegészségesebb formáját választottam a kenyérsütésnek a Kifőztük különszámából,legyen meglepi holnapig!Annyit elárulok,hogy élesztőmentes és csak össze kell kavarni, zsupsz bele a formába és mehet a sütőbe!Nem kell gyakorlat hozzá!Persze ez is hamarabb kisült,mint a receptben írt 40-50 perc,annyira meleg van.

Amíg a 10percre lévő új zöldségeshez elszaladtam délután frissen szedett szőlőért,a napszemüvegem úgy átforrósodott,hogy megégette a szemem.Én még ilyet nem éltem,talán csak hasonlót Zakynthoson 2007-ben a nászutunkon,amikor is egész nap hajókiránduláson vettünk részt kora reggeltől este 11ig,és sosem felejtjük el,hogy amikor leszálltunk  a hajóról,este 11kor 39fokot mutattak a hőmérők!Akkor pedig akárhogy is számoltuk min.  50fok volt napközben!A napon pedig még több!Embertelen!Csak úgy világítottak a szemeink a reptéren hazafelé úgy lebarnultunk akkor :)


Csirkés lasagne

Hozzávalók: 
kb. fél csomag lasagne lap
1 kg darált csirkemell
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2 csokor petrezselyem
bazsalikom(ha van friss,na nincs szárított)
szerecsendió
4 dl főzőtejszín
2 csomag szeletelt pizza mozzarella 

A tetejére:
12 vastag szelet paradicsom
12 kiskanál bazsalikom pesto

A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csirkehúst és lepirítjuk. Erre jön az összezúzott fokhagyma,az apróra vágott petrezselyem,a só,bazsalikom és szerecsendió.Ráöntjük a tejszínt és 2 dl vizet. Így 3percig főzzük.
Egy tűzálló tepsi aljára teszünk egy sor tésztalapot,majd egy adag húst terítünk szét rajta,erre újabb sor tészta és újabb sor húsréteg jön.Addig folytatjuk,amíg a hús elfogy és legvégül tésztalapokkal fedjük be. A tetejét megpakoljuk a mozzarella szeletekkel és feldíszítjük a vastag szelet paradicsomokkal,melyek közepébe egy-egy kiskanál bazsalikom pestot teszünk.
Sütőben kb. 30-40percig sütjük,amíg megpuhul a tészta.

Jó étvágyat!



4 megjegyzés:

  1. Gratulálok a lasagne-hoz, s a látogatói rekordhoz is.

    VálaszTörlés
  2. Aki ilyen melegben ennyi finomságot süt, meg is érdemli a magas látogatottságot :))
    a lasagne jöhetne hozzám holnap ebédre :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett a lasagne. A látogatói rekordhoz pedig gratulálok.

    VálaszTörlés