Hidegen vagy melegen egyaránt fogyasztható!
Hozzávalók:
- kb. 1,5 kg érett magyar Vilmos körte
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- víz
- 3 kis doboz sűrű natúr joghurt ( vagy görög joghurt)
- 2 kanál étkezési keményítő
- méz
- darabos dió
A körtéket megmossuk, a sötétebb részeket levágjuk róla,félbevágjuk, felkockázzuk és egy lábasba tesszük annyi vízzel,hogy éppen ellepje. Megszórjuk a mézeskalács fűszerkeverékkel és puhára főzzük. Ha puha,a körtéket szűrőkanállal a botmixer keverőtáljába szedjük és a botmixerrel pürésítjük. A körtepürét visszaöntjük a főzővízbe és hozzákeverjük a joghurtot,amiben előzőleg elkevertük a keményítőt.Kicsit botmixerrel pürésítjük ezzel is,majd újra alágyújtunk és felforraljuk. Mielőtt forrni kezdene ízlés szerint mézet csurgatunk bele . (kb. 6 evőkanál) Jól elkeverjük. Forrón kis tálkákba töltjük és 10 percig hagyjuk benne hűlni. Közben kicsit sűrűsödik.Megszórjuk dióbéllel és máris kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése