Keresés ebben a blogban

2011. október 30., vasárnap

Tiramisu

Tegnap Tiramisut is készítettem.
Szépet akartam,aztán végül ilyen lett. Kakaót is szórhattam volna a tetejére,de olvasztott csoki mellett döntöttem.Kidekoráltam,aztán kiszakadt a zacskó,a csoki kiszaladt, s akkor azt hittem felrobbanok.De nem ez a lényeg,hanem hogy Isteni finom lett!

Ez az adag minimum 6 személyre szól.

Sütőtökfilkóval jól mutat,ugye?:)


Tiramisu

Hozzávalók:

- 8 tojássárgája
- 240g porcukor
- 4 x 250g mascarpone (olasz)
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 4 evőkanál instant kávégranulátum
- 1 dl rum
- kb.2csomag babapiskóta

A tetejére.

- olvasztott étcsoki vagy kakaópor

A tojássárgákat egy keverőtálban a porcukorral meleg vízfürdőbe állítva elektromos haberővel fehéredésig verjük. Majd hideg vízbe állítjuk a keverőtálat és gyakran megkavarva kihűtjük. Egy másik tálban a mascarponet kikeverjük és a hideg tojáskrémmel apránként összekeverjük.Végül hozzáadjuk a fahéjat is.2dl hideg vízben feloldjuk az instant kávét és hozzákeverjük a rumot. Egy üveg jénai aljára a rumos kávéba félig megmártott babapiskótákat fektetjük,majd a szélére is teszünk.Erre jön egy adag krém.Erre újabb sor megmártott babapiskóta és újabb krém,amíg el nem fogy.A tetejét kakaóporral is megszórhatjuk,vagy olvasztott csokival díszítjük.

Isteni finom!

Jó étvágyat!








7 megjegyzés:

  1. Nagyon szellemes lett a tökfilkóval együtt! Szép kis adag, én is nagyon szeretem! Együttérzésem a hangod miatt, nekem több mint két hete lett megfázásból hangszálgyulladásom, és azóta sem jött még rendbe, délutánra már alig tudok beszélni! :(
    Kíméld magad az a legjobb gyógymód! Jobbulást! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Barbi!:) Igyekszem kímélni magam,ma nem is főzök,apukámnak 2 napja volt az 54.szülinapja és eme jeles alkalomból meghívott minket ebédre étterembe, hamarosan jön is értünk:)
    Még nem ettem libát,így vmi libásat fogok választani,az tuti:) Aztán lehet,hogy majd gágogok én is,feltéve ha kijön még hang a számon:))

    VálaszTörlés
  3. Részvétem, és jobbulást kívánok, nagyon is megértem milyen a hangszálgyulladás, volt már részem benne:( Barbinak igaza van, jobb, ha nem szólsz egy szót sem, előbb gyógyulsz!:))
    A hőemelkedés ellenére, nekem tetszik amit csináltál:))))))

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon tetszik a tiramisud! Szívesen megkóstolnám! Mentolos inhalálást javasoltak nekem anno, amikor 2 hét után sem akart helyreállni a torkom! Próbáld ki! Jobbulást kívánok! A liba nagyon finom tud lenni, gondolom neked is ízlett! Édesapádat Isten éltesse még nagyon sokáig!!!!

    VálaszTörlés
  5. Majd írj hogy milyen volt a szülinapi ebéd!Főleg a liba!Alexa

    VálaszTörlés
  6. Annyiszor próbálkoztam már hogy írjak,de soha nem jelenik meg. Úgyhogy most próbálkozgatok. Írj az ebédről!Jé, lehet hogy most meg fog!? Alexa

    VálaszTörlés
  7. Jajj,de jó,hogy végre sikerült Alexa!:)
    Kipróbálok én már mindent,csak olvassátok a mai 2. bejegyzésem!
    Köszi Marika!Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés