Keresés ebben a blogban

2011. november 15., kedd

Fahéjas almával sült csirkecombok petrezselymes burgonyával

Most egy igen csak egyszerű,szolid recepttel jövök.Tényleg,rém egyszerű,a sok különleges finomság után unalmasnak tűnhet az oldalon.De nem ehetünk mindig csak libát,ugye?!


Fahéjas almával sült csirkecombok petrezselymes burgonyával

Hozzávalók 2 főre:

- 2 db csirkecomb
- só
- bors
- őrölt rozmaring
- olívaolaj
- 6 db nagyobb krumpli
- 1 alma
- fahéj
- 1 kanálnyi vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld

A csirkecombokról a bőrt eltávolítjuk (aki szereti,hagyja rajta) és sózzuk,borsozzuk ,fűszerezzük rozmaringgal és olívaolajjal kikent tűzálló tálba tesszük.1 sárga almát megmosunk és cikkelyekre vágunk.Fahéjjal megszórjuk és a csirkecombok mellé pakoljuk.Kb. 1 óra alatt lefedve sütőben puhára pároljuk.
A körethez a krumplit megpucoljuk,megmossuk és felkockázzuk.Sós vízben puhára főzzük.A vajat megolvasztjuk és  a finomra vágott petrezselymet a főzz krumplival együtt hozzáadjuk és pár perc alatt kicsit összesütjük,összekeverjük.
A csirke mellé kínáljuk.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta látványnak is ! Elképzelem mennyire finom lehetett a különleges fűszerezéssel!
    Ui: Októberben keresett meg a Stahl.hu riportot készítettek ami a mai napig nem jelent meg!

    VálaszTörlés
  2. Oh,hát akkor ez érdekes lesz.tényleg,az ember már senkiben sem bízhat,ami igaz most arra is,amit írtál a riportról,de a fenti pár soromra is.Kb. 1órája tudtam meg,hogy az a bizonyos doki,akibe a maradék bizodalmam helyeztem egy bizonyos dolog megoldására,kisarkítva maga az ördög.Volt egy nagyon fura megérzésem tegnap,de azért az ember mindig reménykedik...de talán még időben megtudtam ki is ő valójában.
    Van egy nagyon komoly alvásproblémám életem első perce óta-szó szerint-s ezzel 6 éve jártam vkihez,aki most nyugdíjba ment,s a már meglévő és más problémák miatt is fel kellett keresnek újra a dokit,aki más volt,mivel új doki van.Akkora csalódás ért,hogy alig térek magamhoz.Újabb orvost fogok váltani.Már az gyanús,hogy az embert letegezte,de a többit már le sem merem írni...egyszerűen-kezelésre szorulna de erősen a pasas.Borzasztó story:(

    És akkor ezek után már tényleg nem tudom ki a normális orvos,nem is a jó orvos,csak legyen nagyjából normális...ha van ilyen.
    Arra jutottam,hogy máshol kell keresnem megoldást és magyarázatot a velem történtekre,biztosan ezt jelenti ez az egész kalamajka.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kriszta az ilyen "egyszerű" ételek állnak hozzám a legközelebb és egy ilyen ebéd nálam *5-ös!

    A dokikkal csak óvatosan, jobb, ha minél ritkábban kerülsz velük kapcsolatba! Én már kb. 5 éve jórészt orvosi segítség nélkül kúrálom a családomat ez az első alkalom, hogy ennyire lebetegedtem! De azt is tudom miért, mert kicsit elhanyagoltam magam. Legtöbbször van természetes és alternatív megoldás a bajokra! :D

    VálaszTörlés
  4. Barbi!Igen,köszönöm!Mi is legtöbbször hasonló egyszerű ételeket eszünk,sőt még egyszerűbbeket,ma pl.borsópörkölt kerül az asztalra,utána pedig vagy krumplis tészta vagy krumplifőzelék lesz valamelyik nap.Húst csak hétvégén eszünk legtöbbször,mint a régiek:)
    Alternatív megoldásokat már jó pár éve keresek,de nem vagyok egy egyszerű eset.Úgy néz ki,hogy nálam ki sem fejlődött az a receptor,ami a normális alváshoz kell,vagyis születésem óta azért vannak bajaim.Anya azt mondja,hogy mikor engem várt 9 hónapig,állandóan egy bagoly huhogását volt kénytelen hallgatni,s már akkor azt mondták neki a "nagy öregek",hogy ez a gyerek is olyan lesz mint az éjjeli bagoly!:)Hát ez bejött!:)
    Igazán nyitott vagyok az ilyenekre,s az alternatív gyógymódokra,s már regresszív hipnózison,utaztatáson is gondolkodtunk....Hosszú...:)
    Puszi!Szép napot!

    VálaszTörlés