A puszedlikre Csokipari Csenge csokiglazúr receptjét használtam részben.Egyeztettem vele összetevőket illetően,ugyanis nem áll rendelkezésemre sem gyömbérszirup,sem pedig vaníliapaszta.Így én vaníliaaromával és mandulalikőrrel dolgoztam.A többi hozzávalóm megegyezett. Sikerült 30%-os zsírtartalmú tejszínt beszereznem-tényleg azzal a legjobb.Szép fényes glazúrt kapunk,s száradás után sem lesz matt.
A csíkos puszedliken is ez a glazúr van: benne birsalmasajt-de erről már korábban írtam.A csíkokat szokás szerint fehércsokival húztam meg.
Íme: itt száradnak
A hópelyhes puszedlikben marcipános töltelék van aszalt szilvával.Nagyon egyszerűen a házi marcipánomat és bolti (Lidl) kész marcipánt használtam úgy,hogy a marcipánból kis golyókat formáltam,majd mindegyikbe egy-egy szem aszalt szilvát raktam.Összegömbölygettem és hidegre tettem egy éjszakára.Másnap félbevágtam a golyókat és azokkal töltöttem a puszedliket.Díszítés: Dr. Oetker cukorhópehely.-Szerintem egész szépek lettek.
a töltelék
a hópelyhes marcipános puszedlik
amikor elfogyott a cukorhópehely, színes cukrokat szórtam a maradékra
Jó étvágyat és Kellemes karácsonyi sütögetést kívánok minden kedves olvasómnak!
Hamarosan jönnek a fent említett receptek és más finomságok is!
Aki pedig még nem ismeri Csenge oldalát,annak ajánlom sok szeretettel,mert nagyon jó ötleteket meríthetünk tőle is az ünnep közeledtével,máskülönben pedig egy kiváló cukrász csodás receptjeit és izgalmas "világmegváltó" kedves gondolatait olvashatjuk!
Nagyon szépek lettek, biztosan finomak is! :-)
VálaszTörlésMennyi sok finomság, gyönyörűek lettek!:)
VálaszTörlésSzép termés! Nagyon helyesek lettek!
VálaszTörlésNahát, nagyon ügyes vagy!:)
VálaszTörlés