Keresés ebben a blogban

2011. december 14., szerda

Csokiglazúr és a puszedlik

A hétvégén végre végeztem a puszedli gyártással és azóta már készítettem ezeket: Narancsos töltött linzerek, Mandulás-marcipános korongok és 5féle bonbon.

A puszedlikre Csokipari Csenge csokiglazúr receptjét használtam részben.Egyeztettem vele összetevőket illetően,ugyanis nem áll rendelkezésemre sem gyömbérszirup,sem pedig vaníliapaszta.Így én vaníliaaromával és mandulalikőrrel dolgoztam.A többi hozzávalóm megegyezett. Sikerült 30%-os zsírtartalmú tejszínt beszereznem-tényleg azzal a legjobb.Szép fényes glazúrt kapunk,s száradás után sem lesz matt.

A csíkos puszedliken is ez a glazúr van: benne birsalmasajt-de erről már korábban írtam.A csíkokat szokás szerint fehércsokival húztam meg.

Íme: itt száradnak


A hópelyhes puszedlikben marcipános töltelék van aszalt szilvával.Nagyon egyszerűen a házi marcipánomat és bolti (Lidl) kész marcipánt használtam úgy,hogy a marcipánból kis golyókat formáltam,majd mindegyikbe egy-egy szem aszalt szilvát raktam.Összegömbölygettem és hidegre tettem egy éjszakára.Másnap félbevágtam a golyókat és azokkal töltöttem a puszedliket.Díszítés: Dr. Oetker cukorhópehely.-Szerintem egész szépek lettek.

a töltelék

a hópelyhes marcipános puszedlik


amikor elfogyott a cukorhópehely, színes cukrokat szórtam a maradékra 


Jó étvágyat és Kellemes karácsonyi sütögetést kívánok minden kedves olvasómnak!

Hamarosan jönnek a fent említett receptek és más finomságok is!


Aki pedig még nem ismeri Csenge oldalát,annak ajánlom sok szeretettel,mert nagyon jó ötleteket meríthetünk tőle is az ünnep közeledtével,máskülönben pedig egy kiváló cukrász csodás receptjeit és izgalmas "világmegváltó" kedves gondolatait olvashatjuk!



4 megjegyzés: