A halászlé az a leves,amit bármikor meg bírok enni.
Halászlé
Hozzávalók:
- az alapléhez:
- kb. 1 kg halfilé ( ázsiai,vagy busa, ponty ,amúr,s egyéb halak keveréke)
- 2 paprika
- 3 paradicsom
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
- 3 teáskanál só
- 1,5 liter víz
A végső állapothoz:
- 750 ml víz
- 1 kg halfilé
Az alapléhez az összetevőket megtisztítjuk,a paprikát, hagymát és a paradicsomot felkockázzuk.A halfiléket feldaraboljuk és az összes fűszerrel, zöldséggel és vízzel egy mély tálba tesszük.3/4 óra alatt puhára-szétfövőre- főzzük és átpasszírozzuk-én krumplinyomót használtam.a sűrítményt visszaöntjük az edénybe -én ilyenkor még egy kicsit rásegítettem botmixerrel ,hogy pépesebb legyen,majd a halfiléket beletesszük és felöntjük a vízzel. Puhára főzzük,majd melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nálunk ez az elmaradhatatlan szentesti fogás! Nagyon gusztán sikerül Kriszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlésMi előrehozott karácsonyt tartottunk,s mivel Gabi évek óta nem evett halászlét és a mákosat kívánta,azért ezzel leptem meg.Bejött!:)
De jól néz ki!! Ha egyszer halászlevet főzök akkor biztosan benézek hozzád a receptért! :)
VálaszTörlés