A receptek kettesével :
Hátul: Aszalt szilvás-marcipános bonbonok
Elöl: Likőrös aszalt gyümölcsös (reform ) bonbonok
Aszalt szilvás marcipános bonbonok
Hozzávalók:
-aszalt szilva-tetszőleges mennyiség
- házi vagy gyári marcipánmassza-tetszőleges mennyiség
A bevonathoz: csokiglazúr ( recept itt )
A tetejére: 1-1 szál mandulapálcika
A marcipánmasszát kézzel -ha szükséges kevés porcukorral-összegyúrjuk és tetszőleges nagyságú golyókat formálunk belőle. Egy-egy szem aszalt szilvát rejtünk el a közepében.Ismét golyókká formáljuk és a csokiglazúrral bevonjuk. Lehűtjük.Miután megszáradt kis bonbonpapírba helyezzük.Én ezeket papírboltban szoktam beszerezni.
Likőrös aszalt gyümölcsös (reform ) bonbonok
Ötlet: Príma Konyha 2011 dec.
Hozzávalók:
- 30 dkg aszalt szilva aprítva
- 15-15 dkg aszalt sárgabarack, vörösáfonya, mazsola aprítva
- egy marék dió aprítva
- 10 dkg őrölt mandula
- 4 evőkanál mandulalikőr
A bevonathoz : csokiglazúr
Továbbá: étcsokireszelék
Az aszalt gyümölcsöket összedaráljuk és összegyúrjuk a likőrrel és a mandulával.Kis golyókat formálunk és 10 percre betesszük a hűtőbe. Ezután a glazúrral vonjuk be mint az előző receptnél.A csokis golyókat még frissen étcsokireszelékbe forgatjuk.Lehűtjük és kis bonbonkapszlikba helyezzük.
Hátul: Narancsos -marcipános bonbon
Elöl: Rumos-diós-mazsolás bonbon
Narancsos-marcipános bonbon
Hozzávalók:
- 20 dkg őrölt mandula ( Lidl)
- 15 dkg porcukor
- narancslekvár+marmalade lekvár (Lidl)
- 5 dkg kandírozott narancshéj (Lidl)
- őrölt fahéj
- pár csepp mandulalikőr (Amaretto)
Bevonat: csokiglazúr
Díszítés: mandulapálcikák
Az összes hozzávalót összekeverjük annyi lekvárral, hogy gyúrható masszát kapjunk-felesben: kevés narancslekvár és kevés marmalade= (ebben gyömbér is van,s ezért olyan isteni).Formáljunk kis golyókat belőle és a tányérral együtt tegyük a be a hűtőbe 10-15 percre. Csokiglazúrral vonjuk be és rögtön mandulapálcikákba forgassuk be.
Tegyük ismét hűtőbe és amikor megszilárdult a csoki,helyezzük papírkapszlikba.
Rumos-diós-mazsolás bonbon
Hozzávalók:
- 40 dkg frissen darált dió
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg mazsola felaprítva
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- fél dl rum
Bevonat: csokiglazúr
A tetejére: mogyorókrokantok ( Lidl)
Az összes hozzávalót jól elkeverjük és golyókat formálunk belőle.Hűtőbe tesszük szilárdulni, majd a glazúrral bevonjuk.Rögtön ezután mogyorókrokantba forgatjuk.
Lehűtjük és ezt is ,mint az előzőeket hideg helyen tároljuk.
Balra : Kókuszos bonbon
Jobbra: Gesztenyés-aszalt szilvás bonbon
Kókuszos bonbon
Hozzávalók:
- Meleg cukorszirup 50 dkg cukorból és 10 evőkanál vízből
- kb. egy csomag kókuszreszelék
- 5 dkg vaj
- fél tábla olvasztott fehér csoki
- ízlé szerinti mennyiség kókuszlikőr
Bevonathoz : olvasztott fehércsoki
Díszítés: kókuszreszelék
Az egészet a cukorsziruppal együtt összeforgatjuk és ha már csak langyos golyókat formálunk belőle.-Nem egyszerű,mert a kókuszreszelék szárazzá teszi egy kicsit.5 percre a golyókat fagyasztóba tesszük, hogy kicsit megkeményedjen. Olvasztott fehércsokiba mártjuk és beforgatjuk kókuszreszelékbe.Szintén kis papírokba rakjuk.
Gesztenyés-aszalt szilvás bonbon
Hozzávalók:
- 50 dkg kiolvasztott gesztenyemassza
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál méz
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Töltelék:
-aszalt szilva
Bevonathoz: Csokiglazúr
Díszítés: pörkölt natúr földimogyoró
Az összes hozzávalót összegyúrjuk és vizes kézzel golyókat formálunk belőle.Ragad!Mindegyik közepébe aszalt szilvát rejtünk és újra golyókká formáljuk.Fél órára betesszük a hűtőbe, majd csokiglazúrral bevonjuk. Még frissen elhelyezzük a tetején a mogyorót.Hűtőben pihentetjük,majd hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!
Nekem személy szerint a Likőrös (reform) bonbon és a Narancsos -marcipános bonbon a kedvencem!
Jó bonbonozást kívánok Mindenkinek,aki rászánja magát !
Korábbi bonbon receptjeimet Itt olvashatjátok: http://krisztakonyhja.blogspot.com/search/label/bonbonok
Hűha, csak kapkodom a fejem! Mesések. :)
VálaszTörlésMind nagyon szép és biztosan nagyon finom is!:)
VálaszTörlés