Így alkottam meg ezt a lepénykenyeret,ami nagy szó,mert én nem eszem kenyeret,de ezt muszáj volt megkóstolnom.
Ne számítsatok hagyományos értelemben vett kenyérre,inkább egy extravagáns reform kenyérkére,aminek köze sincs az élesztőhöz és a fehér liszthez.
Az eredmény olyannyira jó lett,hogy egymás ellen ettük Petimmel,hol magában ,hol pedig egy szelet sajttal.
Próbáljátok ki!
Lepénykenyér
Hozzávalók:
- 12,5 dkg rozsliszt
- 12,5 dkg barna rizsliszt,hajdinaliszt, csicseriborsóliszt vegyesen
- 1 teáskanál tengeri só
- 2 marék napraforgómag
- 2 marék tökmag
- csipetnyi őrölt feketebors
- morzsolt bazsalikom ízlés szerint
- morzsolt oregano ízlés szerint
- egy nagyobb csipetnyi kurkuma
- pici őrölt korianderzöld
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 1 dl olívaolaj -pl.rozmaringos
A gyúráshoz és a nyújtáshoz kevés rozsliszt.
Az összes hozzávalót egy mély tálba mértem és jól összegyúrtam.Lisztezett deszkán kinyújtottam-nem túl vékonyra és éles késsel nagy szeleteket vágtam belőle.A szeleteket sütőpapíros tepsibe helyeztem és előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.
Megvártam még kihűlt, majd magában és sajttal megpakolva fogyasztottam.
Jó étvágyat!
Nagyon jól néz ki:) Teljesen az én ízlésem szerint készült, ha megjavul a sütőm, ki is fogom próbálni:)
VálaszTörlés