2 hete készült. Igaz,nem karácsonyi recept,de megígértem Zsuzsának,hogy felteszem.
Direkt vastag fehér csokimáz került rá,s az Eszterházy torta mintáját vette fel itt -ott rusztikus külsőt varázsolva a sütinek.
Nagyon finom,de kicsit tömény,bár ezt kicsit ellensúlyozza benne a meggy.
Rusztikus Fekete-erdő szelet
Hozzávalók:
- 1 bögre meggy
- 3 ek kakaópor
- 2 tojás
- 1 bögre cukor (lehet nádcukor)
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél bögre joghurt
- fél bögre olaj
- 1 tábla csoki (étcsoki)
- 2 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 cs. sütőpor
A töltelékhez:
- piros színű lekvár (málnalekvár)
A tetejére:
- tortabevonó csoki
- egy evőkanálnyi vaj
- fehércsoki
A tojást a cukrokkal simára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.Belekeverjük a meggyet. Összedolgozzuk és a masszát sütőpapíros mélyebb tepsibe helyezzük. A csokit megolvasztjuk és rálocsoljuk.Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.Kihűtjük.A sütit óvatosan kettévágjuk -bár ez a lépés ki is maradhat szerintem,ekkor nem kerül bele lekvár. Ha mégis teszünk bele lekvárt,akkor szeletenként is kettévághatjuk és így töltjük meg lekvárral, majd így ráhelyezzük a másik tésztát. Gőz felett vajjal olvasztott tortabevonóval a tetejét megkenjük.Kicsit később olvasztott fehércsokit csurgatunk rá és mintázzuk.
Jó étvágyat!
És még valami nyálcsorgatónak:
Jaj, de jól néz ki:)) Nagyon guszta, nagyon ügyes vagy, mint mindig:))Elvittem, muszáj!!!!!
VálaszTörlésÜtős egy desszert:) Nagyon jól néz ki ezzel a díszítéssel, igazi ünnepi süti.
VálaszTörlésIsteni desszert és a külseje is gyönyörű lett! :)
VálaszTörlés