Keresés ebben a blogban

2011. december 27., kedd

Vörösboros kacsamájragu birsalmasajttal és Kristóf karácsonya nálunk

Ma délelőtt volt egy körutunk,hogy pótoljuk az itthoni megcsappant zöldség- és gyümölcshiányt,s más finomságot is sikerült még beszerezni előre a hétvégéig.Ebédre vártuk keresztfiunkat a kis Cukorborsót,Andi barátnőmet -Kristófunk anyukáját és Kristóf nagymamiját.
Valami különlegessel szerettem volna meglepni őket, így találtam ki még tegnap éjszaka ezt a ragut.
A kacsamáj és a fűszerezés is új volt nekik,de csak dicsérni tudták,sőt Andi még 2szer is szedett belőle.Kristóf nagyon elemében volt,neki a bejgli csúszott ,de nagyon. Andinak az Isler-ez tényleg nagy kedvenc ezen a karácsonyon,de a tegnap felvágott gyümölcskenyerem vitte el a süti Oscart ma nekik,így a felét nekik is adtam.


Vörösboros kacsamájragu birsalmasajttal

Hozzávalók a raguhoz:

- 2 evőkanál kacsazsír
- 2 fej vöröshagyma felcikkelyezve
- 1 kg pecsenyekacsamáj
- só
- bors
- garam masala fűszerkeverék
- 2 dl száraz vörösbor
- 15-20 dkg sütőtökkocka
- 5-56 db kisebb sárgarépa  megpucolva és felkockázva
- 2 marék házi birsalmasajt felkockázva
- 1 narancs leve
- fél csokor petrezselyemzöld
- juhtúró
- narancsszeletek

A körethez:

- 500ml bulgur
- só
- kairoi shoarma egyiptomi fűszerkeverék
- fél csokor petrezselyemzöld

A kacsazsíron megfonnyasztjuk a hagymát,majd rápakoljuk a májat.Jól megforgatjuk és sózzuk,borsozzuk,fűszerezzük ízlés szerint a garam masalával. Hozzáadjuk a  sütőtököt és a répát és felforraljuk.Rányomjuk a narancs levét és a vörösbort is ráöntjük. Erre jön a birsalmasajt és így 5 percig fedő nélkül pároljuk.Ezután lefedjük és kb. 15-20 percig-amíg a répa és a máj könnyen átszúrhatóvá válik-pároljuk. Az utolsó 2 percben rávágjuk a petrezselyemzöldet és készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk juhtúróval és narancsszeletekkel díszítjük.

A körethez a bulgurt az összes hozzávalóval puhára pároljuk,majd lefedjük.

Jó étvágyat!





















1 megjegyzés: