Keresés ebben a blogban

2012. január 7., szombat

Sütőtökkocka reformosan

Igaz tegnapra ígértem ezt a receptet,de volt egy maratoni csevegésem Csengével és annyira belemerültünk az izgis témákba,hogy nem maradt időm feltenni,de azért remélem valahogy kibírtátok nélkülem!:)
A süti receptjét itt találtam: szellemafazekban .Jó kis blog,nézzétek meg mindenképpen!Jófajta és izgalmas receptek,ínycsiklandó fogások,egészséges reformos ételek!

A recepten annyit változtattam,hogy darált dió helyett karácsonyról maradt darált mandulával készítettem és a tetejére 3 dkg natúr -szintén az ünnepekről maradt- marcipánt reszeltem. Isteni lett.Alig édes,de mennyei!Reformos  a javából!

A karácsonyi tömény édesség után jól esik egy ilyen laza,reform édesség,hogy egy kicsit magunkhoz térjünk egészségileg. A legszebb ünnepre már csak egy-két színes gömb emlékeztet és néhány tűlevél,amit hiába porszívózunk és szedünk fel többször is,valószínű, hogy még Húsvétkor is fogunk találni legalább egy darabot.:)Gondolom ismerős a helyzet?!



A héten bevásároltam narancsból.Nem tudom ez megint vmi új mánia,de egyfolytában friss narancslevet innék.A Lildben a mai napig van nagy akció: részletek itt .Nincs is üdítőbb, finomabb és egészségesebb egy pohár frissen facsart narancslénél!
És hogy miért is olyan nagyon egészséges  narancs? Ezért: részletek itt! 


Jöjjön a süti!


Sütőtökkocka reformosan 

Recept: Itt -csak katt rá!
Az én változatomban darált dió helyett darált mandula szerepel,friss narancslevet használtam és 3 dkg marcipánt reszeltem a tetejére. Kicsit nagyobb tepsiben süthettem,azért az én szeleteim vékonyabbak.

Jó étvágyat! 




4 megjegyzés:

  1. Ez a sütemény nagyon tetszik!! Nem száraz? Duende oldalát már régóta látogatom, de ezt még nem láttam nála. Köszi! :)
    A facsart narancs nálunk is nagy kedvenc, főleg, hogy egyben nem nagyon esszük. Már le is szedted a karácsonyfát? Nekem is kellene, de a lányok nem engedik! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem nem lett száraz!Már leszedtük,nagyon hullott...de akad majd még tűlevél itt is ott is..legalább még egy ideig karácsonyi hangulat marad a lakásban:)))Biztosan megbújik 1-2 még valahol..:)))
    Most épp Berlinert sütöttem...most hűlik.Kis karácsonyi diós hangulat..mmmmm:)recept hamarosan lesz!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, csodás a színe és szuper egészséges. Sok sütőtökös receptet kipróbáltam és nagyon megszerettem én is. Ezt is mentem magamnak, köszi:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszik. Kipróbálós.
    A karácsonyfát mi is lebontottuk, és igen már másodszor porszívóztam fel délelőtt óta, de még biztosan lesz tűlevél valahol. :)

    VálaszTörlés