Tegnap hazafelé jövet laskagombát is vásároltam és gyorsan el is készítettem ahogy hazaértem.Egy vegetáriánus receptkönyvben találtam rá a receptre,ahol kifejezettem magyar recept néven említik ezt a változatot.Nos,mi ezzel "ünnepeltünk"!
Maradt mára is egy kevés,amit egy másik körettel pótoltam ki.Hű,így még finomabb lett!Akinek tetszik ne fogja vissza magát,csak kövesse az én jó példámat!:)
Gombapaprikás
Hozzávalók:
- kb. 900g laskagomba vagy más vegyes gomba
- 2 db közepes fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 csipet őrölt chili-ezt a recept nem említette
- 1 csokor friss kapor
- 4 dl görög joghurt vagy tejföl
- tengeri só
- őrölt feketebors
Köretként:
- bulgur sós és kurkumás vízben puhára főzve
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát finomra aprítjuk. A kaprot is felaprítjuk.Az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk,majd rátesszük a gombát és sózzuk,borsozzuk.Erős lángon kevergetve pirítjuk. Ha a gomba leve elpárolgott, a paprikákat is hozzáadjuk és addig sütjük,amíg a gomba egy árnyalattal sötétebb színt vesz fel. Hozzáadjuk a joghurtot vagy tejfölt és a kaprot.(A kaporból keveset félretehetünk a tálaláshoz).Még 5 percig alacsony hőfokon főzzük.
Tálaláskor a kész bulgurra pakolunk egy kis halmot a gombapaprikásból és meghintjük kaporral vagy aki szeretné még egy kis pirospaprikával is.
Extra köret( a 2.nap készítettem a maradékhoz):
- kb. 250 g üveges puha csicseriborsó
- kb. 225 g üveges puha vesebab
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- só
- bors
- leheletnyi pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma nagyon vékonyra felszeletelve
- olívaolaj
A hagymákat az olajon megpároljuk,majd hozzáadjuk a babot és a borsót,3 percig keverjük.Fűszerezzük és sózzuk,majd hozzáadjuk a petrezselymet is. 2 perc múlva elzárjuk alatta a gázt. Az előző napról megmaradt gombás bulgurhoz keverjük és melegen tálaljuk.
Isteni finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése