Tényleg nagyon jóra sikeredett ez az ebéd.A Hajdinakása receptjével az Ízek és érzések gasztromagazinban találkoztam-szuper recept!Magában is nagyon jó,egészséges tavaszias saláta,köret,kása.
A csirke ötletét pedig az éjszaka ötlöttem ki.
Fetás krémmel töltött csirke hajdinakásával
Hozzávalók a csirkéhez 4 főre:
- 4 darab szép hízott csirkemellfilé
- 30 dkg feta
- 3 kiskanál bazsalikomos pesto( Alnatura-DM)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- oregano
Hozzávalók a Hajdinakásához:
- 15 dkg hajdina
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma felkockázva
- 2 db sárgarépa felkarikázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 40 dkg kelkáposzta nagyobb kockákra vágva
- só
- 2 babérlevél
- 1 kiskanál majoránna
- 5 dl víz
- 1 csokor petrezselyemzöld felaprítva( saját ötlet)
A csirkemelleket az oldalán mélyen bevagdossuk,ide kerül majd a töltelék.A fetát villával széttörjük és a pestot rákanalazzuk.Összekeverjük ,majd a fokhagymával jó krémesre keverjük.Ezzel a töltelékkel jó alaposan megtömjük a csirkemelleket.Mellenként 2 hústűvel zárjuk le a nyílásokat.A töltött húsdarabokat sózzuk,borsozzuk és megszórjuk oreganoval.A húsokat olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük egymás mellé és picit még csurgatunk rá az olajból.Alufóliával betakarjuk és 1 óra alatt készre sütjük.Félidőben eltávolítjuk a fóliát róla és úgy pirítjuk tovább.
Melegen szeletelve kínáljuk.
A kásához először a hajdinát száraz serpenyőben 2-3 percig kevergetve pirítjuk.Egy másik széles edényben olajon megpirítjuk a vöröshagymát,majd hozzáadjuk a hajdinát is. 2-3 percig pirítjuk. A többi hozzávalót egymás után beletesszük és fűszerezzük. Az egészet jól elkeverjük és vízzel felöntjük.Lefedjük és takaréklángon időnként megkeverve 20 percig pároljuk.felaprított petrezselyemzöldet adhatunk hozzá. Melegen kínáljuk a csirke mellé ,de önmagában is laktató finomság!
Jó étvágyat!
Feta, csirke, hajdina, így ahogy van jöhet!!
VálaszTörlésNagyon guszta ez a töltött csirke, csodálatos a színe. Hajdina kását már nagyon régen ettem, nem is emlékszem, hogy milyen az íze.
VálaszTörlésKöszi!Tényleg nagyon jól sikerült!
VálaszTörlésIsteni lett, hálával szívemben viszem a receptet!!! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!!!
VálaszTörlés