Keresés ebben a blogban

2012. március 16., péntek

Fetás krémmel töltött csirke hajdinakásával

,,Olyan ízkombinációt alkottál,hogy szinte táncol a nyelvemen.."-E szavakkal dicsérte főztömet ma Petim pontosan 12óra 35 perckor :)
Tényleg nagyon jóra sikeredett ez az ebéd.A Hajdinakása receptjével az Ízek és érzések gasztromagazinban találkoztam-szuper recept!Magában is nagyon jó,egészséges tavaszias saláta,köret,kása.
A csirke ötletét pedig az éjszaka ötlöttem ki.


Fetás krémmel töltött csirke hajdinakásával

Hozzávalók a csirkéhez 4 főre:

- 4 darab szép hízott csirkemellfilé
- 30 dkg feta
- 3 kiskanál bazsalikomos pesto( Alnatura-DM)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- oregano

Hozzávalók a Hajdinakásához:

- 15 dkg hajdina
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma felkockázva
- 2 db sárgarépa felkarikázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 40 dkg kelkáposzta nagyobb kockákra vágva
- só
- 2 babérlevél
- 1 kiskanál majoránna
- 5 dl víz
- 1 csokor petrezselyemzöld felaprítva( saját ötlet)

A csirkemelleket az oldalán mélyen bevagdossuk,ide kerül majd a töltelék.A fetát villával széttörjük és  a pestot rákanalazzuk.Összekeverjük ,majd a fokhagymával jó krémesre keverjük.Ezzel a töltelékkel jó alaposan megtömjük a csirkemelleket.Mellenként 2 hústűvel zárjuk le  a nyílásokat.A töltött húsdarabokat sózzuk,borsozzuk és megszórjuk oreganoval.A húsokat olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük egymás mellé és picit még csurgatunk rá az olajból.Alufóliával betakarjuk és 1 óra alatt készre sütjük.Félidőben eltávolítjuk a fóliát róla és úgy pirítjuk tovább.
Melegen szeletelve kínáljuk.

A kásához először  a hajdinát száraz serpenyőben 2-3 percig kevergetve pirítjuk.Egy másik széles edényben olajon megpirítjuk a vöröshagymát,majd hozzáadjuk a hajdinát is. 2-3 percig pirítjuk. A többi hozzávalót egymás után beletesszük és fűszerezzük. Az egészet jól elkeverjük és vízzel felöntjük.Lefedjük és takaréklángon időnként megkeverve 20 percig pároljuk.felaprított petrezselyemzöldet adhatunk hozzá. Melegen kínáljuk a csirke mellé ,de önmagában is laktató finomság!

Jó étvágyat!






5 megjegyzés:

  1. Feta, csirke, hajdina, így ahogy van jöhet!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ez a töltött csirke, csodálatos a színe. Hajdina kását már nagyon régen ettem, nem is emlékszem, hogy milyen az íze.

    VálaszTörlés
  3. Köszi!Tényleg nagyon jól sikerült!

    VálaszTörlés
  4. Isteni lett, hálával szívemben viszem a receptet!!! :)

    VálaszTörlés