Keresés ebben a blogban

2012. március 10., szombat

Tandoori csirke grillen sütve

A mai illetve a holnapi ebédünk is: Tandoori csirke grillen sütve 
                                                    Köret: Zöldséges barnarizs
                                                    Saláta: Tzatziki
A Tzatzikiről már korábban tettem fel receptet,így ma kihagyom még a fotóját is.
Szert tettem egy öntöttvas grill serpenyőre  2970Ft-ért és most avattam fel.Végre én is grillezhetek!Lakótelepi lakásban élünk,így sajnos nincs lehetőségünk kerti grillekre.Ezért is tűnt jó megoldásnak.
Ehhez pedig először egy indiai csirke receptet választottam.A barnarizst gyakran fogyasszuk,kiváló méregtelenítő és rostokban,vitaminokban,ásványi anyagokban gazdag.A sárgarépa majd minden hétvégi főzés elengedhetetlen alapanyaga nálunk,akárcsak a cukkini.A fűszerezést mindig érzéssel teszem és nem szoktam csalódni benne.Kedvenc fűszereim: római kömény,kurkuma,koriander és a curry.
A Tandoori csirke fantasztikus illatot áraszt már pácolva is,hát még frissen sütve!


Tandoori csirke grillen sütve

Előző este elkészítjük a pácot és a csirkét ebben pihentetjük egy éjszakán át:

Hozzávalók:
 - 1 kg csirkemellfilé 8 vékony szeletre vágva
- 2 dl natúr joghurt
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 2 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 csipetnyi őrölt chili
- 2 gerezd fokhagyma

A csirke szeleteket mindkét oldalán több helyen bevágjuk és egy mély tálba helyezzük .A joghurtba belekeverjük az összes fűszert és az áttört fokhagymát, majd ráöntjük a csirkére.Jól megkeverjük,hogy az összes csirkére jusson és letakarva egy egész éjszakán át  a hűtőben pihentetjük.
Másnap papírtörlővel kicsit áttöröljük a csirkét,hogy ne csöpögjön a pác róluk és most sózzuk ,de csak az egyik oldalát.Felmelegítjük a grill serpenyőnket és egy gondolatnyi olívaolajat öntünk rá. Ezután egyszerre 3 szelet húst rápakolunk és mindkét oldalát készre sütjük.Én húsfogóval forgattam a csirkét a grillen. Némelyik szeletre pár csepp olívaolajat is tehetünk a sütés elején.

Hozzávalók a Zöldséges barnarizs körethez:

- 400ml barnarizs
- 3szoros mennyiségű víz
- csipet só
- csipet kurkuma
- csipet Bombay Masala indiai fűszerkeverék (Spar)
- 2 csokor friss petrezselyemzöld
- 6 db sárgarépa
- 1 db vastag cukkini

A rizst a fűszerekkel és a vízzel feltesszük főni. Amikor már alig van víz rajta hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és 2 percig még tűzön hagyjuk.Később elzárjuk a gázt és fedővel lefedve hagyjuk puhulni.
Közben a répát kockákra vágva megfőzzük és ezt a puha rizshez keverjük.A cukkinit nyersen apró kockákra vágjuk és a rizshez adjuk.Ezzel elkészült a köret.
Egy szelet fokhagymás házi gomolyasajttal és tzatzikivel tálaltam.

Tudom nem egy különleges étel,de Isteni finom,egészséges és jól illik a reform étrendbe is!

Jó étvágyat!









6 megjegyzés:

  1. Imádom a tandoorit, nem a kemencét (azt is szeretném...) hanem az ilyen ételeket :))). Nekem ez egy tökéletes ebéd! Nyam!

    VálaszTörlés
  2. A nyár jut az eszembe, ott szoktunk grillezni, de persze tárcsán. Itthon a konyhában, csak serpenyőben. A színek is magukért beszélnek:):)

    VálaszTörlés
  3. Én még nem ettem tandoori csirkét, meg ilyen grillezőm sincs:( De nagyon ínycsiklandozóan néz ki és a tálalás is guszta!

    VálaszTörlés
  4. Kipróbálhatod tepsiben is a sütőben,úgy is jó!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó blogok! / from a Swedish/hungarian reader =)

    VálaszTörlés