A salátaágy ötlete pedig csak úgy jött!A köret basmati rizs sárgarépával és uborkával-jó sok lett, holnap készül hozzá még valami.
Fokhagymával töltött kacsa salátaágyon
Hozzávalók:
- a kacsához:
- 1 db konyhakész egész kacsa
- 1 fej fokhagyma gerezdjei
- só, bors, rozmaring
- kevés citromos olívaolaj
- a salátaágyhoz:
- 1 fej saláta
- 3-4 szem paradicsom
- ízlés szerint citromos olívaolaj(nálam spanyol)
- ízlés szerint balzsamecet
- só
- morzsolt oregano
- a körethez:
- basmati rizs
- sárgarépa
- kígyóuborka
A kacsát ízlés szerint fűszerezzük kívül és belül.A fokhagymagerezdeket a hasába tömködjük és egy kacsasütőbe vagy jelen esetben Pataki tálba helyezzük.Nagyon kicsit spriccelünk rá az olívaolajból és a sütőtál tetejét is rátesszük.1,5-2 óra alatt puhára sütjük.
A salátaágyat elkészítjük. Ehhez a salátát leveleire szedjük,kicsit megtépkedjük és átmossuk.Hozzáadjuk a negyedekbe vágott paradicsomokat , majd sózzuk.Kézzel átforgatjuk.Meglocsoljuk balzsamecettel és a citromos olívaolajjal , majd kézzel még egyszer átforgatjuk.Betesszük a hűtőbe,hogy összeérjenek az ízek. Aki szeretné egy kevés cukrot is adhat hozzá.
Tálaláskor egy vastag aljú kínálótál aljára pakoljuk a salátát és erre tesszük a még forró egész kacsát.
A körethez basmati rizst főztem és feldarabolt főtt sárgarépát,illetve kígyóuborkát kevertem bele.
Jó étvágyat!
Hű, ez a tálalás csuda guszta! Fokhagyma? Sült kacsa? Hmmm... nagyon fincsi. :)
VálaszTörlésszegény kacsa... jól meg lett égetve... :(
VálaszTörlésBocs,de nem lett megégetve,nem szokásom megégetni az ételt. Kacsasütőben sült,így sült meg,a fűszer,amivel be volt vonva az adja ezt a színt.
Törlés