Nemrég készítettem el és már túl vagyok egy tányér gulyáson!Egyszerűen már meg kellett kóstolnom!Őrülten jó lett!!!Hú,de még mennyire!Annyira,hogy tuti befutó lesz nálunk egész évben!Jól megpakoltam zöldségekkel és egy-két dolgon újítottam az eredeti recepten.Imádjuk!!!Nem is kell ennél több,ez viszi a pálmát ,de nagyon!
Az eredeti recept itt: http://orultenjoetelek.blogspot.com/ . Az Őrült szakács receptjeit pedig ajánlom minden kedves olvasómnak az ízlelőbimbóik kényeztetésére!:)
Hajdinás csirkegulyás minden földi jóval
Hozzávalók-az én változatomban:
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg hajdina
- 5 szál vastag sárgarépa
- 3 szál vékony petrezselyemgyökér
- 2 vastag cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 4 nagyon duci gerezd fokhagyma
- 1 doboz(Bonduelle) vörösbab -a paprika helyett(ugyanis tegnap lecsóhoz megettük mindet:) )
- 3 fej paradicsom
- Fűszerek ízlés szerint: só, fűszerpaprika, babérlevél, rozmaring(én őröltet használtam), kömény(őröltet használtam), bors
- olívaolaj
- 2 nagy csokor petrezselyemzöld-ezzel bolondítottam a végén
A csirkét és az összes zöldséget felkockázzuk. A hajdinát megmossuk.A vöröshagymát felkockázzuk és olívaolajon megdinszteljük.Hozzáadjuk a húst és a zöldségeket,kivéve a cukkinit és a babot. Amikor a hús kifehéredett,hozzáadjuk a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük és felöntjük vízzel.Én 2 literrel öntöttem fel,mivel jó nagy adagot készítettem. Az első forrás után beleöntjük a hajdinát és kb. 20-25 percig főzzük.Én lefedtem közben.Nekem nem kellett vizet pótolni és pont jó sűrű lett.A főzés vége előtt 10-15 perccel hozzáadjuk a cukkinit,majd a vége előtt 2 perccel a lecsöpögtetett vörösbabot és a belevágjuk a 2 csokor petrezselyemzöldet. Egyet kavarunk rajta,majd elzárjuk a gázt.Fedővel lefedve még pár percig hagytam puhulni.Melegen az igazi!
Jó étvágyat!
Még egyszer köszönöm szépen Kriszta! Aranyos vagy, jótett helyébe jót várj, a receptet osztom a Face-n, és így világhódító útjára indulhat a MI hajdina gulyásunk.
VálaszTörlésHamarosan körülnézek nálad
egy visszavágóra!
További szép napot és
Őrülten Jó Főzőcskézést!
;)
Köszi!Kedves vagy!:)A Face-n már én is osztottam -tegnap a tiédet,ma az enyémet!:)
VálaszTörlésJó böngészést az oldalamon,remélem találsz jó ötleteket!Szép napot!
Gratulálok! Ismét remeket alkottál! Én is megfőztem egy jó nagy fazékkal, melyből alig maradt, mert a vendégsereg jó étvággyal elpusztította.
VálaszTörlésKöszi a receptet!
Anya